Quintus: Plecarea lui Chiliman din PNL ar fi „o greşeală şi pentru partid şi pentru cariera lui”

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a afirmat, referindu-se la o eventuală demisie din partid a primarului sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, că un astfel de gest ar fi "o greşeală şi pentru partid şi pentru cariera lui".

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 16:42
Quintus: Plecarea lui Chiliman din PNL ar fi „o greşeală şi pentru partid şi pentru cariera lui”

Mircea Ionescu Quintus a declarat, luni seară, că nu a discutat cu Andrei Chiliman despre o eventuală demisie a acestuia, dar că, în opinia sa, o astfel de decizie ar fi una luată „într-un moment de emoţie”.

Quintus a spus că îl cunoaşte pe Chiliman şi lucrează împreună de 22 de ani şi că nu l-ar sfătui pe acesta să plece din PNL, spunând că o astfel de decizie ar fi „o greşeală”.

„Numai dacă în partidul nostru aş descoperi un adversar, un duşman, l-aş sfătui să facă aşa ceva (să demisioneze – n.r.). Pe un prieten cu care lucrăm împreună de atâta vreme nu-l pot sfătui să facă o astfel de greşeală şi pentru partidul nostru şi pentru cariera lui politică”, a declarat Mircea Ionescu Quintus.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare „în mod foarte serios” demisia din partid.

Chiliman a precizat că va lua o decizie numai după ce se va sfătui cu Mircea Ionescu Quintus, Radu Câmpeanu şi Călin Popescu Tăriceanu.

Andrei Chiliman a declarat că, în situaţia în care va pleca din PNL, dă asigurări că nu îşi va „murdări numele prin recurs la traseismul politic”, adăugând că „sunt în România destui şobolani, destule corăbii – unele care iau apă, altele care nu iau”.