R. Moldova: Forţele militare din Transnistria ar putea fi utilizate într-un conflict între Rusia şi Ucraina

Forțele militare din regiunea transnistreană a Moldovei ar putea fi utilizate în cazul în care Rusia și Ucraina vor intra într-un conflict militar direct, informează Publika.md, citând emisiunea Fabrika.

RomaniaTV.net
25 iul. 2014, 09:33
R. Moldova: Forţele militare din Transnistria ar putea fi utilizate într-un conflict între Rusia şi Ucraina

”Exercițiile militare trebuiesc tratate în contextual ultimelor evenimente care s-au produs în zonă, în estul Ucrainei. Exercițiul respectiv este o demonstrare a forței, a mușchilor, poate, într-o oarecare măsură, de intimidare”, susţine fostul șef-adjunct al Marelui Stat Major, Andrei Covrig, potrivit Publika.md.

”Aceste instrucții vizează nu doar Republica Moldova, ci și vecinul din Est. Este clar că Ucraina se află într-o situație dificilă. Situația din Transnistria o interesează mult mai mult decât pe cei din Chișinău”, a menţionat comentatorul politic Corneliu Ciurea, în cadrul emisiunii Fabrika.

”Noi vedem o pregătire a acestui teritoriu, a populației de acolo pentru anumite exerciții militare din timp, nu de astăzi. Planurile care se realizează astăzi au fost întocmite și aprobate de conducerea de la Kremlin cu mult înainte”, a declarat şi fostul director interimar al SIS Valentin Dediu.