RA-APPS ar putea scoate case la vânzare anul viitor

Potrivit proiectului de buget, anul viitor guvernul ar încasa 164 milioane de euro de pe urma vânzării unor imobile aflate acum în proprietatea Regiei Administraţiei Patrimoniului Protocolului de Stat.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 18:05
RA-APPS ar putea scoate case la vânzare anul viitor

Guvernul vrea să încaseze anul viitor 706 milioane lei (164 de milioane euro) din vânzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmând să crească de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru acest an.

Potrivit proiectului bugetului de stat, veniturile din vânzarea unor bunuri aparţinând domeniului privat al statului sau a unităţilor administativ-teritoriale se vor ridica la 706 milioane de lei. Surse guvernamentale au confirmat agenţiei Mediafax că suma reprezintă estimarea privind încasările din vânzarea imobilelor RA-APPS.

Guvernul a anunţat în septembrie că pregăteşte vânzarea unor locuinţe de serviciu aflate în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), susţinând că procedura va fi derulată prin licitaţie deschisă cu strigare, iar casele vor fi cedate la un preţ care nu va coborî sub cel al pieţei stabilit de evaluator.