Orientul Mijlociu, pe picior de război. Trei palestinieni au fost ucişi de armata israeliană, în Gaza

Publicat: Duminică, 18 August 2019 15:48 // Actualizat: Duminică, 18 August 2019 16:40 // Sursa: romaniatv.net

Trei rachete au fost trase, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de pe teritoriul Fâşiei Gaza, aflată sub controlul mişcării armate palestiniene Hamas, către Israel, a anunţat armata israeliană. În replică, Tsahal a tras din elicopter şi cu tancul asupra palestinienilor.

Două dintre cele trei rachete au fost interceptate de dispozitivul israelian antirachetă "Domul de Fier", iar fragmente de rachtă au căzut pe o reşedinţă la Siderot, un oraş situat la câţiva kilometri est de Fâşia Gaza, potrivit armatei şi poliţiei israeliene.

Nimeni nu a fost rănit în mod direct de fragmente de rachetă, însă patru civili au primit îngrijiri în urma unor "crize de panică", inclusiv o femeie în vârstă de 76 de ani, evacuată la spital, potrivit salvatorilor israelieni.

Ca represalii faţă de aceste atacuri, armata israeliană a tras dintr-un elicopter şi cu un tanc în direcţia unor "suspecţi înarmaţi din (Fâşia) Gaza care se apropiau de bariera" de securitate ce desparte Israelul de enclava palestiniană.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat duminică trei morţi în aceste atacuri israeliene - Mahmoud Adel al-Walaydeh, în vârstă de 24 de ani, Mohamed Farid Abou Namous, în vârstă de 27 de ani, şi Mohamed Samir al-Taramsi, în vârstă de 26 de ani. Cele trei corpuri, dar şi un rănit au fost transportate la spitalul indonezian de la Gaza, potrivit ministerului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Domul de Fier Fâşia Gaza palestinieni ucisi rachete israel
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H