RAAPPS apelează la judecători pentru a-l evacua pe Traian Băsescu din vila de protocol

RAAPPS nu cedează în faţa lui Traian Băsescu. Conducerea instituţiei pregăteşte cererea de chemare în judecată privind evacuarea lui Traian Băsescu. Documentul va fi depus la instanţă în intervalul 02-06.06.2022, a anunţat RAAPPS. Fostul preşedinte avea termen până la 1 iunie să elibereze locuinţa de protocol din Strada Gogol, dar a tot amânat plecare pe motiv că locuinţa cumpărată de el nu este mobilată deocamdată.

02 iun. 2022, 16:51
RAAPPS apelează la judecători pentru a-l evacua pe Traian Băsescu din vila de protocol

RAAPPS nu cedează în faţa lui Traian Băsescu. Regia Autonomă ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS) a precizat că „cererea de chemare în judecată privind evacuarea Dlui. Traian Băsescu din imobilul – reşedinţa oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, este in curs de redactare şi va fi depusă la instanţa competentă în intervalul 02-06.06.2022”, potrivit news.ro.

„Odată înregistrată la instanţa competentă, cererea de chemare în judecată va primi număr de dosar şi va avea îndeplinite formalităţile de informaţie publică fiind regăsită pe portalul instanţelor de judecată”, mai afirmă Regia în comunicat.

Regia Autonomă ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) anunţa, marţi, într-un comunicat oficial, că termenul de eliberare a imobilulul – reşedinţă oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1, transmis lui Traian Basescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoştinţă de către acesta, respectiv în data de 01.06.2022.

Instituţia spunea, atunci, că în cazul în care fostul preşedinte nu va elibera vila, Regia va formula acţiune în evacuare la instanţă.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Nu am niciun regret după vila de protocol. Dacă statul mă batjocorește, o să-i dau ce-mi dă și el mie”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că nu are niciun regret personal după locuinţa statului şi că şi-a cumpărat un apartament foarte frumos şi că nu stă în mila statului român.

„Este o situaţie normală, n-aş intra în detalii. Cert este că astăzi  i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. Se termină azi”, a spus fostul preşedinte, arătând că cealaltă locuinţă este gata să primească mobilier.

Întrebat despre faptul că RAAPPS insistă să se mute din vilă, Traian Băsescu a spus că nu insistă: ”RA-APPS a fost cea mai decentă instituţie, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somaţii, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituţie dintre toate instituţiile statului”.

Citeşte şi: Traian Băsescu, amendat cu sute de lei după accidentul provocat în Bucureşti în urmă cu două săptămâni

Traian Băsescu a comentat situaţia în care se găseşte.

”Ştiţi ceva, un stat care-şi batjocoreşte foştii preşedinţi n-are decât să fie tratat de foştii preşedinţi cum îi tratează el. Aşa că ce-mi dă statul am să-i dau şi eu, n-am obligaţia să-i dau altceva”, a afirmat Traian Băsescu, la Realitatea Plus.

Despre noul apartament, fostul preşedinte a afirmat că este ”foarte bine”.

”Credeţi-mă că nu am niciun regret personal după locuinţa statului, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, aşa că nu stau în mila statului român. Maria e oricum mulţumită oricum, atât timp cât suntem împreună”, a mai Băsescu.