Traian Băsescu: „Nu am niciun regret după vila de protocol. Dacă statul mă batjocorește, o să-i dau ce-mi dă și el mie”

Traian Băsescu a declarat, joi, că nu are ce să reproșeze Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) pentru că i-a pus în vedere să părăsească locuinţa de protocol din strada Gogol. În schimb, a acuzat faptul că statul român îşi "batjocorește foștii președinți" şi, în consecinţă, susţine că îl va trata în acelaşi mod.

02 iun. 2022, 15:13
Traian Băsescu: „Nu am niciun regret după vila de protocol. Dacă statul mă batjocorește, o să-i dau ce-mi dă și el mie”

În plin scandal legat de evacuarea vilei de protocol, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că RAAPPS „nu a lucrat cu somaţii”, chiar dacă în spaţiul public s-ar fi creat impresia că instituţia a acţionat în mod intempestiv.

„Este o situație normală, n-aș intra în detalii. Azi (joi – N.R.) i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. (O să mă mut) atât de repede cât pot. Cealaltă locuință este gata să primească mobilier. RAPPS a fost cea mai decentă instituție, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somații, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituție dintre toate instituțiile statului.

Un stat care-și batjocorește foștii președinți n-are cum să fie tratat de către foștii președinți altfel decât îi tratează el. Așa că ce-mi dă statul am să-i dau și eu, n-am obligația să-i dau altceva”, a afirmat Traian Băsescu, conform Realitatea.net.

Citeşte şi: EXCLUSIV / Primele imagini de la casa lui Traian Băsescu. Unde se va muta fostul preşedinte al României

Fostul preşedinte a dezvăluit şi cum se va acomoda de la vila de protocol la un apartament cu trei camere.

„Mi-e foarte bine. Credeți-mă că nu am niciun regret personal după locuința de protocol, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, așa că nu stau la mila statului român. (…) Maria e oricum mulțumită, atât timp cât suntem împreună”, a mai precizat Traian Băsescu, în prezent europarlamentar.

Traian Băsescu va fi evacuat din casa de protocol primită de la RAAPPS. Conducerea regiei a anunţat zilele trecute că miercuri că expirat termenul până la care trebuia eliberată vila. Traian Băsescu a refuzat, iar RAAPPS a transmis că efectuează „toate demersurile prevăzute de lege în vederea obţinerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul preşedinte Traian Băsescu a reşedinţei oficiale”.

Traian Băsescu nu mai poate locui la vila RA-APPS. Imobilul primit de fostul președinte în urma celor două mandate la Palatul Cotroceni trebuie eliberat. Termenul a expirat miercuri, 1 iunie.

Fostul preşedinte a fost notificat în repetate rânduri pentru evacuarea vilei din zona de lux a Bucureștiului. Ultimul avertisment a fost trimis pe data de 26 mai.

Fostul președinte va rămâne fără casă, fără mașină și paza SPP, ca urmare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), din 23 martie, prin care s-a stabilit că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității comuniste. Fostul politician activa sub numele „Petrov”.

Citeşte şi: Traian Băsescu, evacuat din casa din Gogol. Reprezentanţii RAAPPS au mers la vila de protocol pentru a discuta cu fostul președinte