RA-APPS vinde apartamentele la preţuri duble

Statul ţine la preţ, iar în acest an vrea să facă 20 de milioane de euro din imobilele pe care le deţine, iar unele clădiri le oferă la preţuri duble faţă de cele de pe piaţă. Aşa se explică de ce multe licitaţii se încheie fără niciun rezultat.

RomaniaTV.net
30 apr. 2012, 08:52
RA-APPS vinde apartamentele la preţuri duble

La ultima licitaţie au fost scoase la vânzare şapte imobile, toate de pe Aleea Căuzaşi din sectorul 3. Pentru unul singur a existat un ofertant care a şi bătut palma cu statul. Preţul piperat a gonit eventualii cumpărători.

Un apartament de 200 de metri pătraţi, cu 4 camere, cu loc de parcare şi teren de 20 de metri pătraţi costă aproape 330.000 de euro. Preţurile în zonă, adică în Sectorul 3, nu sunt însă atât de piperate. Cu 264 de mii de euro, puteţi cumpăra un apartament de lux cu o suprafaţă de 170 de metri pătraţi, cu loc de parcare şi cu supraveghere video.

A doua ofertă a RAAPPS, apartament de 3 camere, 128 de metri pătraţi plus loc de parcare şi teren de 20 de metri pătraţi costă nici mai mult nici mai puțin de 243 de mii de euro. Un apartament similar găsiți pe site-urile agențiilor imobiliare la 175 de mii de euro. Într-un bloc nou construit. La pachet vin electronicele, electrocasnicele și mobila nou-nouță.

RAAPPS a început să scoată la vânzare imobilele la începutul anului. La ultimele 3 licitații au fost scoase la bătaie 23 de imobile. Unul singur a fost vândut. Asta în condițiile în care statul vrea să obţină 20 de milioane de euro din vânzări în acest an. În total, RAAPPS deține peste 700 de imobile. În unele dintre ele încă locuiesc demnitari.