RABLA 2014 a demarat oficial: Cei şase paşi ca să obţii o maşină nouă

Rabla 2014 a început, teoretic, de aproape o săptămână. Pe 7 aprilie, ministrul Mediului şi schimbărilor climatice, Attila Korodi, a anunţat lansarea oficială a programului, însă nici la această oră nu se fac efectiv înscrieri. Fiind o procedură nouă nu s-au pus la punct toate detaliile, spun dealerii auto, dar cum au conceput de ceva vreme ofertele le pot oferi celor interesaţi de o maşină nouă prin acest program absolut toate detaliile. De altfel, clienţii Rabla pot consulta pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediul (AFM) lista tuturor dealerilor auto acceptaţi în program şi a colectorilor de rable.

15 apr. 2014, 10:15
RABLA 2014 a demarat oficial: Cei şase paşi ca să obţii o maşină nouă

RABLA 2014: Cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă ajutaţi şi de voucherul de 6.500 lei trebuie să ştie că procedura este cu totul schimbată faţă de anii precedenţi, scrie cugetliber.ro. Iată care sunt paşii:

Pasul 1-Proprietarul autovehiculului uzat consultă lista producătorilor validaţi şi îl alege pe cel de la care doreşte să achiziţioneze noua maşină.

Citeşre şi Stroe: Rabla a lăsat loc la pătrunderea pe piaţă a peste 220.000 automobile second-hand

Pasul 2– Se prezintă la dealerul ales, în vederea înscrierii în program (în această etapă este nevoie ca proprietarul maşinii să declare dacă va fi beneficiarul direct al tichetului electronic sau cedează acest drept unei alte persoane);

Pasul 3-Producătorul / dealerul introduce, în aplicaţia PSIPAN 2014, date privind proprietarul şi autovehiculul uzat şi îi eliberează proprietarului o notă de înscriere (AFM verifică în termen de 5 zile datele introduse în aplicaţia PSIPAN şi confirmă / infirmă corectitudinea acestora). 

Pasul 4-După confirmarea corectitudinii datelor de către AFM, dealer-ul îi transmite proprieta-rului că a primit accep-tul să meargă la un colector autorizat să îşi caseze autovehiculul uzat, în vederea obţinerii certificatului de distrugere, şi la Poliţie pentru radierea autovehicului.

Citeşte şi Rabla 2014 a început. Ce paşi trebuie să urmezi ca să-ţi schimbi maşina veche cu una nouă

Pasul 5-După aceste acţiuni, proprietarul se va prezenta din nou la dealerul auto pentru a-şi completa dosarul de participare cu certificatul de distrugere şi certificatul de radiere (din acest moment, beneficiarul are la dispoziţie 25 de zile să finalizeze contractul de achiziţie pentru autovehiculul nou şi să achite avansul; dacă acest termen nu este respectat, tichetul se pierde, merge înapoi în sistemul naţional şi este redirecţionat către alt beneficiar).

Pasul 6-În termen de 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare – cumpărare, dealerul emite factură de livrare a autove-hiculului nou.

Citeşte şi Korodi: Nu renunţăm la PROGRAMUL RABLA nici în 2015