RABLA 2014: Verde pentru firme şi instituţii publice din 30 aprilie

RABLA 2014: Pentru persoanele juridice şi instituţiile publice din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2014, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat un număr de 3.000 de tichete.

30 apr. 2014, 05:42
RABLA 2014: Verde pentru firme şi instituţii publice din 30 aprilie

RABLA 2014: Înscrierea persoanelor juridice şi a instituţiilor publice pentru achiziţionarea de autovehicule noi prin Programul ‘Rabla’ începe în 30 aprilie odată cu deschiderea sesiunii de depunere şi validare a dosarelor.

Pentru persoanele juridice şi instituţiile publice din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2014, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat un număr de 3.000 de tichete.

Voucherele vor fi alocate electronic în sistemul informatic gestionat de AFM, iar dosarele se vor depune la sediul instituţiei până la data de 1 septembrie 2014.

Persoanele juridice şi instituţiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanţare publicat pe site-ul AFM, în care sunt prevăzute atât condiţiile de eligibilitate, cât şi documentaţia necesară pentru înscrierea în program. 

Citeşte şi RABLA 2014: Situaţia programului la o săptămână după lansare. Câte tichete mai sunt disponibile

Voucherele vor fi alocate electronic în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu, iar dosarele se vor depune la sediul instituţiei până la data de 1 septembrie 2014.

Persoanele juridice şi instituţiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanţare publicat pe site-ul AFM, în care sunt prevăzute atât condiţiile de eligibilitate, cât şi documentaţia necesară pentru înscrierea în program.

Citeşte şi RABLA 2014 a demarat oficial: Cei şase paşi ca să obţii o maşină nouă

Pe de altă parte, aproape 1.500 de rezervări din partea persoanelor fizice erau înregistrate până marţi dimineaţă în sistemul informatic al AFM pentru ediţia din acest an a Programului „Rabla” 2014.

Citeşte şi RABLA 2014: Tichet de 6.500 de lei, alocat electronic

RABLA 2014: Cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă ajutaţi şi de voucherul de 6.500 lei trebuie să ştie că procedura este cu totul schimbată faţă de anii precedenţi, scrie cugetliber.ro. Iată care sunt paşii:

Pasul 1-Proprietarul autovehiculului uzat consultă lista producătorilor validaţi şi îl alege pe cel de la care doreşte să achiziţioneze noua maşină.

Citeşre şi Stroe: Rabla a lăsat loc la pătrunderea pe piaţă a peste 220.000 automobile second-hand

Pasul 2– Se prezintă la dealerul ales, în vederea înscrierii în program (în această etapă este nevoie ca proprietarul maşinii să declare dacă va fi beneficiarul direct al tichetului electronic sau cedează acest drept unei alte persoane);

Pasul 3-Producătorul / dealerul introduce, în aplicaţia PSIPAN 2014, date privind proprietarul şi autovehiculul uzat şi îi eliberează proprietarului o notă de înscriere (AFM verifică în termen de 5 zile datele introduse în aplicaţia PSIPAN şi confirmă / infirmă corectitudinea acestora). 

Pasul 4-După confirmarea corectitudinii datelor de către AFM, dealer-ul îi transmite proprieta-rului că a primit accep-tul să meargă la un colector autorizat să îşi caseze autovehiculul uzat, în vederea obţinerii certificatului de distrugere, şi la Poliţie pentru radierea autovehicului.

Citeşte şi Rabla 2014 a început. Ce paşi trebuie să urmezi ca să-ţi schimbi maşina veche cu una nouă

Pasul 5-După aceste acţiuni, proprietarul se va prezenta din nou la dealerul auto pentru a-şi completa dosarul de participare cu certificatul de distrugere şi certificatul de radiere (din acest moment, beneficiarul are la dispoziţie 25 de zile să finalizeze contractul de achiziţie pentru autovehiculul nou şi să achite avansul; dacă acest termen nu este respectat, tichetul se pierde, merge înapoi în sistemul naţional şi este redirecţionat către alt beneficiar).

Pasul 6-În termen de 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare – cumpărare, dealerul emite factură de livrare a autove-hiculului nou.

Citeşte şi Korodi: Nu renunţăm la PROGRAMUL RABLA nici în 2015