RABLA 2016 pentru persoane fizice a demarat marţi

Publicat: Marţi, 14 Iunie 2016 17:05 // Actualizat: Marţi, 14 Iunie 2016 17:05 // Sursa: romaniatv.net

Programul de înnoire a Parcului auto Naţional "Rabla Clasic 2016" pentru persoane fizice a debutat marţi, urmând ca până la finalul lunii iunie să fie demarat şi programul "Rabla Plus", anunţă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Foto: capital.ro

Programul "Rabla 2016" pentru persoane fizice a debutat, marţi, Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu aprobând 105 dosare depuse de producători şi dealeri. Anul acesta, programul cuprinde două componente: "Rabla Clasic", prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou câtă vreme îl casează pe cel vechi, şi "Rabla Plus", care va debuta până la sfârşitul lunii iunie, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării celui vechi, anunţă Ministerul Mediului.

"Este adevărat că am demarat acest program mai târziu decât în alţi ani, însă am venit cu o viziune complet nouă asupra acestuia, în al 12-a an de funcţionare. Prin introducerea componentei "Rabla Plus", care va demara pentru cetăţeni tot luna aceasta, avem acum într-adevăr un program care poate să îşi atingă obiectivul principal: reducerea poluării şi îmbunătăţirea calităţii aerului pentru toţi românii. Îmi doresc ca, de anul acesta, să vedem din ce în ce mai multe maşini electrice pe străzile şi în marile oraşe din România", a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristina Paşca Palmer.

Pentru programul "Rabla Clasic", prima de casare este de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri, în timp ce pentru "Rabla Plus" românii au la dispoziţie un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru maşinile noi 100% electrice. 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor estimează că anul acesta, prin programul "Rabla 2016" vor fi scoase din circulaţie aproximativ 20.000 de autovehicule poluante. Bugetul pentru achiziţia de maşini electrice sau electrice-hibride poate fi ajustat în funcţie de cerere, se arată într-un comunicat al ministerului.

Informaţii privind listele producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2016 la programul "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
maşini noi maşini second hand programul Rabla Rabla rabla clasic Rabla Plus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 iun 03:37
...însă am venit cu o viziune complet nouă asupra acestuia, în al… Continuarea pe RomaniaTv.net ...
15 iun 10:34
Votează email 0 email
...autovehicul electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru maşinile noi 100% electrice. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/rabla-2016-pentru-persoane-fizice-a-demarat-marti_298306.html#ixzz4BdDNWW58 ...
15 iun 00:18
.../>Continuarea articolului aici: Stiri Auto RABLA 2016 pentru persoane fizice a demarat marţi Esti interesat de ...
14 iun 20:08
14 iun 17:17
...urmând ca până la finalul lunii iunie să fie demarat şi programul "Rabla Plus", anunţă Ministerul Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H