Rabla electrocasnice 2021. Bugetul pentru televizoare, laptopuri şi tablete, epuizat în 35 de minute

Românii s-au înghesuit să obţină voucherele din cadrul etapei a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice, destinate achiziționării de televizoare, laptopuri și tablete.

04 iun. 2021, 13:32
Rabla electrocasnice 2021. Bugetul pentru televizoare, laptopuri şi tablete, epuizat în 35 de minute

Rabla electrocasnice 2021. Bugetul de 30 de milioane de lei, alocat pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice 2021, privind achiziționarea de laptopuri, tablete și televizoare s-a epuizat în 35 de minute.

„În primele 35 de minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru televizoare, laptopuri şi tablete, bugetul de 30 de milioane lei a fost epuizat.
Voucherele generate în această etapă vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare”, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Românii au putut obţine vouchere în valoare de 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

Rabla electrocasnice 2021. Începe distribuirea voucherelor pentru televizoare, laptopuri și tablete

În etapa destinată televizoarelor, laptopurilor și tabletelor au putut fi generate vouchere cu valori cuprinse între 300 și 500 de lei, în funcție de categoria de electrocasnice vizată.

Voucherele ce vor fi obținute vor trebui validate și activate și abia apoi vor putea fi folosite pentru a cumpăra electrocasnicele din magazine. Achiziționarea de noi electrocasnice se poate face în cel mult 15 zile de la validarea voucherelor.

Pentru a accesa voucherele din oricare dintre cele trei etape (fiind posibilă accesarea mai multor vouchere, chiar și din fiecare dintre etapele descrise mai jos), cei interesați s-au putut înscrie în program până spre sfârșitul lunii mai, prin crearea unui cont de utilizator în aplicația informatică a AFM (a fost disponibilă pe site-ul instituției). Acest cont este o noutate și permite beneficiarilor selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

În acest an, tot ca o noutate, programul are, în afară de etapa premergătoare începerii efective a programului, respectiv înscrierea în aplicație, alte trei etape. Urmează etapa a treia în care se pot obţine vouchere pentru achiziţionarea de aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele – 18 iunie – 1 iulie.

Citeşte şi: Rabla electrocasnice 2021. Românii trebuie să ştie asta: 75.000 de vocuhere au fost aprobate în prima etapă. Iată lista solicitanţilor


loading...