Rabla electrocasnice 2021. Românii trebuie să ştie asta: 75.000 de vocuhere au fost aprobate în prima etapă. Iată lista solicitanţilor

Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că un număr de 75.000 de vouchere au fost aprobate în prima etapă a Programului "Rabla pentru Electrocasnice" din acest an.

24 mai 2021, 16:36
Rabla electrocasnice 2021. Românii trebuie să ştie asta: 75.000 de vocuhere au fost aprobate în prima etapă. Iată lista solicitanţilor

Rabla electrocasnice 2021. Potrivit raportului, din cele 75.000 de vouchere emise, 32.556 au fost aprobate pentru categoria „Frigidere”, 29.407 pentru „Maşini de spălat rufe” şi 13.037 pentru „Maşini de spălat vase”.

Rabla electrocasnice 2021. Românii trebuie să ştie asta: 75.000 de vocuhere au fost aprobate în prima etapă. Iată lista solicitanţilor

AFM spune că tichetele valorile au termen de valabilitate de 15 zile de la data publicării listei, ce poate fi deja consultată pe site-ul Administraţiei. Voucherul se poate folosi fie în magazinele fizice prezentat pe un dispozitiv mobil sau imprimat, fie în magazinele online prin utilizarea codului voucherului în formularul de comandă din site-ul comerciantului. În acest sens, lista comercianţilor la care pot fi utilizate voucherele este publicată pe pagina de internet a AFM, la adresa: https://www.afm.ro/rabla_electrocasnice_comercianti_validati.php.

Beneficiarul are obligaţia de a încărca CI/BI şi declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică, până la momentul utilizării voucherului.

Următoarea etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice” va începe în data de 4 iunie, la ora 10:00, pentru următoarele echipamente: televizoare, laptopuri şi tablete.

Potrivit sursei citate, după parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a voucherelor, sumele aferente tichetelor generate şi neutilizate, redevin disponibile. Ulterior, se poate relua întreaga procedură de selecţie pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program/creare de cont.

Citeşte şi: Rabla 2021. Probleme pentru programul de anul acesta. În aproape o lună, nu a fost aprobat niciun dosar
Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

„Ministerul Mediului – România
MSaelhtyi Ssmfuf2p2 aotnoe 8n:lgss54ore icdAM ·
Bugetul Etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore de la start.
Au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice. În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei.
Voucherele rezervate vor fi validate în cursul săptămânii viitoare.
‼️ATENȚIE: Voucherele vor putea fi utilizate la comercianții participanți numai după validare. Lista lor aici: https://cutt.ly/Wb7fjuJ
Etapa 2 – pentru televizoare, laptopuri și tablete – începe pe 4 iunie, ora 10:00 și se va desfășura în aceleași condiții.”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Mediului.

Citeşte şi: Rabla pentru electrocasnice. De astăzi se pot obţine vouchere pentru anumite electrocasnice