Rabla electrocasnice 2021. Ultima etapă a programului începe vineri. Se dau vouchere de 400 lei

Ultima etapă a programului Rabla Electrocasnice 2021 va începe vineri, pe 18 iunie şi va dura până pe 2 iulie.

17 iun. 2021, 15:27
Rabla electrocasnice 2021. Ultima etapă a programului începe vineri. Se dau vouchere de 400 lei

Rabla electrocasnice 2021. Cea de-a treia și ultimă etapă în cadrul Programului Rabla Electrocasnice, dedicată pentru: aparate de aer condiționat; uscătoare de rufe; aspiratoare.

Rabla electrocasnice 2021. Ultima etapă a programului începe vineri. Se dau vouchere de 400 lei

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 – laptopuri, tablete şi televizoare – a fost un real succes. Voucherele s-au epuizat în 35 de minute. În acelaşi timp, ministrul Mediului a atras atenția că este ilegală vânzarea voucherelor obținute în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice și că cei care vor încerca să facă asta vor fi sancționați.

Rabla pentru Electrocasnice 2021 a fost un real succes, a anunţat ministrul Mediului. Tanczos Barna a completat că se aşteaptă ca nu toate persoanele care au obţinut vouchere prin Rabla pentru Electrocasnice 2021 să le şi folosească la cumpărături şi în acest context banii estimaţi a rămâne din sumele destinate cumpărării de maşini de spălat vor fi reportaţi pentru o etapă care va avea loc, cel mai probabil, în vară.

„Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (…) o să ajungem la 60-0% maxim de randament. Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Român bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii”, a declarat ministrul Mediului duminică, Prima Tv.

Voucherele ce vor fi obținute vor trebui validate și activate și abia apoi vor putea fi folosite pentru a cumpăra electrocasnicele din magazine. Achiziționarea de noi electrocasnice se poate face în cel mult 15 zile de la validarea voucherelor.

Pentru a accesa voucherele din oricare dintre cele trei etape (fiind posibilă accesarea mai multor vouchere, chiar și din fiecare dintre etapele descrise mai jos), cei interesați s-au putut înscrie în program până spre sfârșitul lunii mai, prin crearea unui cont de utilizator în aplicația informatică a AFM (a fost disponibilă pe site-ul instituției). Acest cont este o noutate și permite beneficiarilor selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora.

Citeşte şi: Rabla electrocasnice 2021. Românii trebuie să ştie asta: 75.000 de vocuhere au fost aprobate în prima etapă. Iată lista solicitanţilor
 


loading...