Încă poţi primi 3000 de lei de la stat. Programul a fost prelungit până pe 29 septembrie

Programul Rabla Local 2023 a fost prelungit. Până când se pot înscriere persoanele fizice în aplicație.

30 aug. 2023, 09:00
Încă poţi primi 3000 de lei de la stat. Programul a fost prelungit până pe 29 septembrie

Rabla Local 2023. Administraţia Fondului de Mediu anunţă prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local până la data de 29 septembrie, adică cu aproape o lună.

„Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unităţi administrativ-teritoriale (UAT). „Instrucţiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link, anunţă AFM.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicaţie.

RABLA LOCAL 2023: Peste 12.000 de vouchere de 3000 de lei fiecare au fost emise în prima zi a programului

De asemenea, persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidenţele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanţare şi să realizeze înscrierea în aplicaţie doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăseşte în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare cu AFM.

Nu toţi românii care au o maşină mai veche de 15 ani pot să primească voucherul de 3.000 lei de la stat prin programul Rabla Local. Multe primării nu s-au înscris pe motiv că nu au fondurile necesare ca să suporte 20% din prima de casare.

Lista primăriilor care participă în cadrul programului poate fi consultată la următorul link

Rabla Local 2023. După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului. Ulterior persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

Programul Rabla Local. Surpriză neplăcută pentru unii români care au vrut să-și caseze mașinile vechi

După semnarea contractului de finanţare cu UAT-ul, persoana fizică va casa şi va radia din circulaţie şi din evidenţa fiscală autovehiculul uzat şi va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocaţi din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuţi din bugetul local).

Bugetul programului este de 240 de milioane de lei, iar obiectivul angajat prin PNRR este ca în următorii trei ani peste 250.000 de autovehicule cu vechimea de peste 15 ani să iasă din circulaţie, prin valorificare.