Rabla pentru electrocasnice începe vineri. Pentru ce produse se pot lua vouchere

Prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice debutează vineri, de la ora 10, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

22 iun. 2022, 14:48
Rabla pentru electrocasnice începe vineri. Pentru ce produse se pot lua vouchere
Rabla pentru electrocasnice 2021

Programul Rabla pentru electrocasnice începe vineri. Persoanele fizice se pot înscrie începând de vineri, 24 iunie, ora 10:00, pentru a accesa vouchere pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele, informează miercuri Administratia Fondului pentru Mediu.

Bugetul primei etape a programului Rabla este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Persoanele fizice se mai pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Voucherele din programul Rabla pentru electrocasnice nu sunt impozitate. Valoarea acestora se scade integral din prețul de comercilizare a echipamentului nou.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Veste proastă pentru români! Nu se mai dau fonduri pentru televizoare la Rabla Electrocasnice 2022. Anunțul făcut de Ministerul Mediului!

Calendarul de desfășurare a programului Rabla pentru electrocasnice:

✓Etapa I: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (24.06.2022, ora 1000 -30.06.2022, ora 2359, sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 25.000 mii lei;

✓Etapa II: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile și tabletele (01.07.2022, ora 1000 -07.07.2022, ora 2359sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 10.000 mii lei;

✓Etapa III: Selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (08.07.2022, ora 1000 –14.07.2022, ora 2359sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 15.000 mii lei.

 

Rabla pentru electrocasnice 2022. Va fi bătaie vineri pe laptopuri şi maşini de spălat. Schimbare majoră în acest an

“Având în vedere interesul manifestat faţă de acest program şi succesul uriaş pe care acesta l-a avut în ediţiile trecute în rândul populaţiei, am luat hotărârea de a mări bugetul alocat la 100 milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult faţă de anul trecut. Prin acest program promovăm reducerea consumului de energie prin înlocuirea echipamentelor electrice şi electronice uzate şi mari consumatoare de energie cu altele noi, cu un consum mult mai scăzut. Toţi cei interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în ediţiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

După înscrierea solicitanţilor prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor incluse în program.

 

 


loading...
Partenerii noștri