Răceală, alergie sau Covid-19? Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat ce simptome care ar trebui să îngrijoreze părinții

Tot mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele zile. În spitale sunt internaţi 230 sunt minori, dintre care 210 sunt internați în secții și 20 la ATI. Medicul pediatru Mihai Craiu este de părere că numărul cazurilor COVID-19 în rândul copiilor va creşte în următoarele zile şi explică ce simptome ar trebui să le atragă atenţia părinţilor şi să-i trimită cu copiii la medic pentru un test COVID-19.

21 sept. 2021, 09:48
Răceală, alergie sau Covid-19? Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat ce simptome care ar trebui să îngrijoreze părinții

Răceală, alergie sau Covid-19? Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat care sunt simptomele care ar trebui să îngrijoreze părinții.

„Aș restrânge la 3 sfaturi practice. Primul lucru pe care l-aș lua în seamă, aș vedea în contextul familiei. Dacă există și alții cu guturai, răceală, în familie, atunci mai degrabă ne gândim la ceva care a fost luat, nu neapărat la o reacție alergică.

Al doilea lucru, contează foarte mult rata de transmitere comunitară, a zonei. Aici, în Ilfov, sunt zone unde se apropie de roșu sau a intrat în roșu, deja foarte clar. Adică acolo părinții trebuie să fie mai îngrijorați dacă în nu știu ce sat sau școală de regiune de deal unde sunt în verde și n-a fost nimeni în comună bolnav.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, scenariu sumbru pentru București: Specialiștii spun că pragul de 6 la mia de locuitori va fi depășit în octombrie, pe o perioadă de maximum 14 zile. După aceea ne putem întoarce cu prezența fizică!

Și, în fine, strict din punct de vedere clinic, dacă boala aia este cu febră care nu scade la antitermicele obișnuite, la o doză, la două doze, dacă are și a doua zi febră, trebuie văzut. Nu există alergie cu febră mai multe zile la rând. Deci o boală febrilă care înfundă nasul și face tuse și strănut, dacă vine în context, dacă e în zonă de transmitere comunitară mare și dacă persistă temperatura, trebuie mers la doctor„, a explicat medicul Mihai Craiu, la Digi 24.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, precizări de ultimă oră despre testarea copiilor în şcoli. De ce stau nefolosite 1.300.000 de teste