Răceală, gripă sau viroză. De ce AFECŢIUNE suferim şi cum NE TRATĂM?

Nas infundat, dureri in gat, febra si frisoane sunt simptome cu care toti ne-am confruntat la un moment dat, insa fara sa stim daca este vorba de o simpla raceala, gripa sau o viroza de sezon. 

RomaniaTV.net
06 dec. 2014, 10:09
Răceală, gripă sau viroză. De ce AFECŢIUNE suferim şi cum NE TRATĂM?

Care este diferenta intre aceste afectiuni si mai ales cum le putem trata? Desi la prima vedere pot avea manifestari asemanatoare, aceste trei tipuri de afectiuni impun remedii diferite pentru tratare.

Un nou anotimp, o alta afectiune

Daca pe timpul verii banalele raceli sunt obisnuite, gripa apare mai mult in perioada de iarna, noiembrie-februarie, cand sistemul imunitar este mai vulnerabil din cauza schimbarilor bruste de temperatura si virusurilor gripale. Virozele respiratorii se transmit in special prin contactul direct sau indirect cu persoana contaminata, asadar sunt prezente tot timpul anului si depind foarte mult de abilitatea individuala a organismului de a se apara in fata agentilor patogeni, explica doctorul imunolog Tania Bejan.

Atentie la simptome!

Raceala este o infectie virala provocata in special de rinovirusuri, care afecteaza mucoasa nazala, sinusurile, faringele si caile respiratorii. De regula, simptomele racelii debuteaza la trei zile de la infectie printr-o stare generala de disconfort, senzatii de usturime ale faringelui si rinoree.

Citeşte mai mult pe ele.ro.