Raceala la bebeluşi şi cum se tratează

Ne aflăm la start de sezon rece şi cele care sunt deja mămici sau sunt pe cale să devină au motive de îngrijorare. Bebeluşii nu au încă un sistem imunitar bine format şi de aceea, ei sunt predispuşi la răcelile şi virozele specifice sezonului, într-o mai mare măsură decât la adulţii.

RomaniaTV.net
01 feb. 2016, 09:35
Raceala la bebeluşi şi cum se tratează

Nu va dezarmati insa, pentru ca bebelusii, chiar si fara acest sistem imunitar complet sunt mult mai rezistenti decat adultii. In mod normal, ei vor face intre 6 si 10 raceli sau viroze pe an, cu precadere cei hraniti cu lapte din comert, cel natural al mamei continand anticorpii acesteia.

Citeşte şi  ATENŢIE la produsele pentru bebeluşi. O mare parte dintre şampoane pot provoca alergii

Cauzele racelii la bebelusi: In afara sistemului imunitar inca slab dezvoltat si a minusului de anticorpi rezultat din alimentatia cu formula, bebelusul este expus in permanenta microbilor si bacteriilor din jurul sau.

Desi majoritatea parintilor cred ca stranutul lor este cauza principala a imbolnavirii bebelusilor, in realitate principalul risc este reprezentat de atingerile de maini sau prin jucariile pe care cei mici le pot duce la nas sau la gura.

Continuarea pe Lyla.ro