Răceala şi gripa: Remedii neobişnuite care nu includ medicamente

Milioane de cazuri de raceală şi gripă se înregistrează în fiecare an, la nivel mondial. Şi majoritatea oamenilor care răcesc încearcă să-şi trateze boala cu medicamente şi uneori chiar cu antibiotice (fără să fie nevoie de ele).

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 21:42
Răceala şi gripa: Remedii neobişnuite care nu includ medicamente

O supă caldă de pui sau un ceai fierbinte sunt leacuri valabile dintotdeauna pentru răceală şi gripă. De ce? Pentru că în momentul în care înghiţi ceva fierbinte, caldura se va transfera din esofag în trahee. Această căldura poate ajuta la fluidizarea mucusului şi va fi mai uşor să tuşim şi să îl eliminăm”, ne sfătuieşte dr. Norman Edelman, şeful Asociaţiei Americane a Plămânilor.

Scapă de răceală şi gripă cu multe lichide

Când eşti răcit este esenţial să bei multe lichide. Poate că nu eşti obişnuit să te hidratezi corespunzator în fiecare zi, dar când eşti răcit este obligatoriu. De ce? Pentru că mucusul se subţiază, este mai puţin aderent, şi astfel nu se mai poate lipi de căile respiratorii. Orice fel de lichid este recomandat, însă limitează consumul de cafea sau alcool pentru că ambele duc la deshidratare, deci nu este în avantajul tău.

Citeşte continurea pe sfatulparintilor.ro.