Rachetă hipersonică testată de Rusia, NATO este în alertă. Ţinta a fost atinsă la peste 350 km distanţă

Rusia a testat o rachetă hipersonică de croazieră Zircon, care a reuşit să atingă o ţintă terestră din apropierea coastelor Mării Barenţ, la peste 350 kilometri distanţă, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

19 iul. 2021, 12:54
Rachetă hipersonică testată de Rusia, NATO este în alertă. Ţinta a fost atinsă la peste 350 km distanţă

Racheta a fost lansată de pe nava Amiral Gorşkov din Marea Albă, a precizat Interfax, preluată de Sputnik. Un test similar, cu rachetă hipersonică, a avut loc pe 6 octombrie anul trecut, în ajunul celei de-a 68-a aniversări a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Într-un discurs din martie 2018, liderul de la Kremlin a afirmat că rachetele hipersonice fac parte din noua generaţie de arme ruse capabile să lovească aproape orice ţintă pe glob şi nedetectabile de scutul antirachetă american.

Racheta hipersonică se deplasează cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, urmează o traiectorie mult mai joasă şi mai plană decât rachetele balistice clasice.

Citeşte şi Rusia a lansat, în premieră, o rachetă supersonică Vulkan în Marea Neagră VIDEO

În 2019, Moscova şi-a desfăşurat primele rachete hipersonice cu capacitate nucleară.

Potrivit unui raport al Serviciului de cercetare al Congresului SUA, şi SUA dezvoltă arme hipersonice de la începutul anilor 2000.

Citeşte şi Cum funcţionează Iron Dome, cel mai performant sistem anti-rachetă din lume. Israel vrea să-l desfăşoare şi pe mare

Imagini de la lansare:


loading...
Partenerii noștri