Rusia a lansat, în premieră, o rachetă supersonică Vulkan în Marea Neagră VIDEO

Exercițiile cu rachetele Vulkan au loc cu puțin timp înainte de sosirea a două nave de război ale Marinei Regale din Marea Britanie,

30 apr. 2021, 14:19
Rusia a lansat, în premieră, o rachetă supersonică Vulkan în Marea Neagră VIDEO

Rusia a lansat, pentru prima dată, o rachetă de croazieră supersonică Vulkan în Marea Neagră, chiar în timp ce Vladimir Putin a provocat tensiuni în regiunea Ucrainei.

Potrivit The Sun, racheta a fost lansată în cadrul unui exercițiu militar care a coincis cu prima venire în zona Mării Neagre a unei nave americane din clasa US Legend în ultimii 13 ani.

De asemenea, exercițiile cu rachetele Vulkan au loc cu puțin timp înainte de sosirea a două nave de război ale Marinei Regale din Marea Britanie, pe fondul unei tensiuni profunde în Ucraina, din cauza temerilor unei invazii rusești.

Reprezentanții Flotei Mării Negre rusești au anunțat într-un comunicat că crucișătorul rus Moskva ”a tras pentru prima dată în istoria modernă cu o rachetă Vulkan, care face parte din sistemul principal de rachete Basalt al navei”.

Astfel, o țintă de suprafață a fost lovită la o distanță de 19 mile (30 kilometri), au precizat surse navale.

Klaus Iohannis, despre situaţia de la Marea Neagră:”Rămâne tensionată. Ştim că Rusia pregăteşte un exerciţiu militar în toamnă”
20 de nave rusești au izolat o zonă specială din Marea Neagră pentru această tragere, blocând accesul navelor străine, fapt care a fost condamnat în prealabil de SUA.

Înregistrările video ale exercițiului cu nava Moskva – cea mai bună din flota rusească – au fost date publicității de ministerul rus al Apărării.

Joe Biden i-a transmis direct lui Putin îngrijorarea privind creşterea prezenţei trupelor ruseşti în apropierea Ucrainei

Preşedintele american Joe Biden i-a transmis direct preşedintelui rus Vladimir Putin îngrijorarea privind creşterea prezenţei trupelor ruseşti în apropierea Ucrainei, precum şi angajamentul Statelor Unite faţă de integritatea teritorială a acestei ţări, a declarat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, transmite Reuters.

”Asta intenţionăm să facem în viitor, dar să o facem prin comunicare diplomatică la nivel înalt, nu prin transmiterea unor ultimatumuri publice”, a afirmat Sullivan într-un interviu acordat la MSNBC.

Rusia ia forţat Republica Moldova sub „protectoratul” său. Moscova avertizează UE şi SUA să nu se mai amestece în problemele interne ale Chişinăului
Moscova a desfăşurat în ultimele săptămâni peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera de est a Ucrainei şi în Crimeea, provocând o intensificare a tensiunilor internaţionale şi temeri cu privire la o invazie rusă. Ea a anunţat vinerea trecută începutul retragerii acestor militari din zona de frontieră.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndeamnat miercuri armata ucraineană să rămână în stare de alertă, el dând asigurări că forţele ruse pot reveni ”în orice moment” la frontiera ucraineană, în pofida anunţării retragerii acestora.


loading...
Partenerii noștri