Rachetele lui Putin, transformate în grătare pentru mici și cârnați în Ucraina. Reacția SUA (FOTO)

Ucrainenii știu ce să facă cu rachetele rușilor. Le-au transformat în grătare de grădină, pentru mici și cârnați. O astfel de invenție a devenit virală în social media.

27 apr. 2022, 00:10
Rachetele lui Putin, transformate în grătare pentru mici și cârnați în Ucraina. Reacția SUA (FOTO)

În imagine se poate observa cum coada unei rachete rusești a fost transformată în arzător, cu aripile stabilizatoare pe post de picioare. Fantele laterale asigură o bună circulație a aerului. Deasupra se poate așeza un ceaun sau un grătar, în funcție de meniu. În imaginea de pe Twitter se vede cum autorii postării au gătit și au savurat o bere folosindu-se de „captura” rusească.

Ambasada SUA de la Kiev a reacționat într-o manieră ironică, după ce a descoperit „invenția” ucrainenilor. Ambasada americană a întrebat de unde poate comanda așa ceva.

Eșecuri pe bandă rulantă pentru armata lui Vladimir Putin

 

Aproximativ 60% dintre rachetele rusești nu și-ar fi atins ținta în Ucraina, potrivit informațiilor transmise din SUA. O rată de eșec de 20% este considerată uriașă, susțin experții militari.

În Ucraina, rachete „pierdute” se întâlnesc la fiecare pas în localitățile aflate în zone de conflict.

Pentagonul estimează că Rusia a lansat peste 1.100 rachete de toate tipurile de când a început războiul în Ucraina.

 

România, posibilă țintă a unui atac cu rachete ordonat de către Vladimir Putin

 

Rusia a lansat noi atacuri la adresa țărilor membre NATO care oferă sprijin militar Ucrainei. Propaganda rusă susține că Polonia și România deranjează cel mai tare și pentru acest lucru, ar putea deveni primele ținte legitime pentru atacuri cu rachete Kalibr.

În articolul publicat în presa din Rusia, și britanicii sunt criticați de la Moscova.

„Londra tocmai a justificat atacurile armatei ruse asupra logisticii din țările NATO care furnizează arme guvernului de la Kiev. Polonia și România sunt pe primul loc”, scrie Pravda.