Avertisment din Rusia: România, posibilă țintă a unui atac cu rachete ordonat de către Vladimir Putin (FOTO)

România ar putea fi atacată cu rachete de Rusia, avertizează propaganda de la Moscova.

26 apr. 2022, 22:49
Avertisment din Rusia: România, posibilă țintă a unui atac cu rachete ordonat de către Vladimir Putin (FOTO)

Rusia lansează noi atacuri la adresa țărilor membre NATO care oferă sprijin militar Ucrainei. Propaganda rusă susține că Polonia și România deranjează cel mai tare și pentru acest lucru, ar putea deveni primele ținte legitime pentru atacuri cu rachete Kalibr.

În articolul publicat în presa din Rusia, și britanicii sunt criticați de la Moscova.

„Londra tocmai a justificat atacurile armatei ruse asupra logisticii din țările NATO care furnizează arme guvernului de la Kiev. Polonia și România sunt pe primul loc”, scrie Pravda.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat, de asemenea, că Rusia poate lovi ținte militare de pe teritoriul acelor țări NATO care furnizează arme regimului de la Kiev.

Printre țările „neprietenoase” Rusiei se mai numără SUA, Germania, Turcia, Polonia, Slovenia, Cehia și Bulgaria, menționate în articolul propagandiștilor ruși.

„Aceste țări nu pot supraviețui fizic și mental loviturilor cu rachete Kalibr. Acesta va fi un preludiu al celui de-al treilea război mondial, primii care vor pierde vor fi aliații SUA”, au mai punctat rușii de la Pravda.

 

Marcel Ciolacu, mesaj pentru Ucraina: „România e pregătită să fie în prima linie”

 

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă l-au vizitat pe Volodimir Zelenski la Kiev. PSD a dezvăluit ce i-a transmis președintele Camerei Deputaților liderului ucrainean.

În urma întâlnirii cu premierul Denys Smyhal, Ciolacu a anunțat că „România este pregătită să fie în prima linie”.

„România este pregătită să fie în prima linie pentru a ajuta la reconstrucţia unei Ucraine puternice după război. Invazia ilegală a Rusiei a ridicat miza importanţei strategice a Mării Negre şi a pus România în prim planul unei noi realităţi economice. Obiectivul României este să joace un rol esenţial în reconstrucţia Ucrainei.

Avem o graniţă comună de 650 de km, valori democratice comune şi dorinţa să fim principalul hub de stabilitate şi securitate în această regiune. Porturile Constanţa şi Galaţi vor fi principalele puncte strategice de legătură între Ucraina şi restul lumii. România trebuie să devină principalul punct prin care să se realizeze transferul mărfurilor ucrainene”, a mai declarat Ciolacu.