Răcirea bruscă a vremii a venit şi cu prima zăpadă în România. A nins pe Transfăgărăşan VIDEO

La cota 2000, pe Transfăgărășan, a nins noaptea trecută, iar stratul de zăpadă are 2 cm. Drumarii au intervenit cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic.

21 sept. 2021, 10:01
Răcirea bruscă a vremii a venit şi cu prima zăpadă în România. A nins pe Transfăgărăşan VIDEO

Vremea s-a răcit destul de tare în toată ţara. La munte, la altitudini de peste 1.500 de metri, a şi nins uşor.

„A VENIT IARNA!
Din fericire deocamdata doar pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic.
Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, au transmis reprezentanţii de la Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri Brasov.

Prognoza meteo 21 septembrie MARTI

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior în sud și sud-est, astfel încât vremea va deveni rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea temporar înnorări și va ploua ziua, izolat, cu precădere în jumătatea sudică, iar noaptea, local, mai ales în nord-vestul teritoriului. La altitudini mari vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai scăzute, spre -1 grad, în estul Transilvaniei, unde se va produce brumă. Dimineața și noaptea pe suprafețe mici se va forma ceață.

București. Valorile termice vor scădea semnificativ față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni rece pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va avea temporar înnorări şi doar cu totul trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie. Val de frig peste toată ţara. Temperaturile scad şi cu 10 grade. La munte se anunţă ninsori

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi rece în toate regiunile. Cerul va avea înnorări și va ploua, mai ales ziua, local în vest, nord și centru și pe arii restrânse în restul țării. La altitudini mari vor fi precipitatii sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral, dar mai ales pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Vremea se va menține rece. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va avea temporar înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Primul test pentru furnizarea căldurii pentru sezonul rece în Bucureşti. Începe încărcarea instalaţiilor

Prognoza meteo JOI

Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară în regiunile sud-vestice, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în aproape toată ţara; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei și în jurul a 20 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade. Cerul va fi mai mult noros în nord, centru şi nord-est unde pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar izolat condiţii de ploaie. În zona montană, la altitudini mari, la începutul zilei precipitaţiile vor fi trecător şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, dar slabe cantitativ. Vântul se va intensifica la munte, în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor depăşi pe creste 80…90 km/h, iar intensificări locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone. Dimineaţa şi noaptea, se va forma pe arii restrânse ceaţă, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali izolat vor fi condiţii de brumă.

București. Vremea va fi în continuare mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă, anunţă ANM.


loading...
Partenerii noștri