Procesiune religioasă pe străzile din Suceava. Credincioşii au urmărit convoiul cu racla Sf. Ioan cel Nou de la ferestre

Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 12:00 // Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 12:00 // Sursa: romaniatv.net

Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost purtată, marți, într-o procesiune atipică. Evenimentul s-a desfășurat în lipsa credincioșilor de pe străzi, aceștia având posibilitatea să urmărească traseul prelaților de la balcoane.

De altfel, conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților nu a anunțat procesiunea, întrucât credincioșii nu trebuiau să-și părăsească locuințele. 

Racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost depusă într-o mașină deschisă. Într-o a doua mașină s-au aflat preoți delegați în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților IPS Pimen, episcopul vicar PS Damaschin și părintele Vartolomeu. Pe tot traseul, aceștia au rostit rugăciuni pentru combaterea pandemiei și pentru ajutorarea celor aflați în nevoi și suferințe.

În jurul orei 17.00, cele două mașini au părăsit curtea Mănăstirii ”Sf. Ioan cel Nou” și au străbătut mai toate cartierele municipiului Suceava, ajungând inclusiv în curtea Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, grav afectat de epidemia de coronavirus. 

Procesiunea s-a desfășurat în liniște deplină, numai în sunetele clopotelor bisericilor pe lângă care au trecut cele două mașini, potrivit ziardesuceava.ro

Noi avem datoria de a ne ruga, a face acatistul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava și a fi alături de ei cu sufletul!”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, potrivit sursei citate. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus epidemie procesiune religioasă racla
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H