RADET, dată în judecată pentru avariile repetate din Bucureşti

Deputatul independent de Bucureşti Nicuşor Dan anunţă că va da în judecată RADET, pentru faptul că nu i-a furnizat informaţii publice referitoare la situaţia avariilor la reţeaua de termoficare şi numărul sesizărilor primite de la cetăţeni. Într-un comunicat de presă, primarul Gabriela Firea "condamna categoric incercarea continua a opozitiei de politizare a crizei in care se afla RADET".

RomaniaTV.net
23 ian. 2019, 09:15
RADET, dată în judecată pentru avariile repetate din Bucureşti

„Am decis să dau în judecată RADET pentru că refuză să comunice informaţii publice, din dorinţa de a ascunde situaţia dezastruoasă în care se află regia, în urma lipsei de implicare şi nepriceperii actualei administraţii locale. Am solicitat RADET, în baza Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, situaţia avariilor la reţeaua de termoficare, de la 1 noiembrie şi până în prezent, precum şi numărul sesizărilor primite de la cetăţeni în aceeaşi perioadă”, a scris deputatul pe Facebook.

El a menţionat că, după aproape două săptămâni, a primit de la RADET un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, care include şi declaraţii ale primarului general Gabriela Firea privind situaţia în care se afla regia la începutul mandatului său şi proiectele vizate.

„Nimic concret pentru prezent, nicio măsură pentru ca bucureştenii să nu mai îngheţe cu miile în această iarnă în casele lor, în condiţiile în care îşi plătesc la zi facturile către RADET. Răspunsul RADET nu are nicio legătură cu solicitarea mea, este o bătaie de joc la adresa bucureştenilor care îmi trimit mesaje constant privind problemele pe care le au cu apa caldă şi căldura, precum şi modul în care îi tratează angajaţii regiei atunci când le semnalează situaţiile din teren. Bucureştenii nu aşteaptă de la RADET elogii la adresa Gabrielei Firea, aşa cum sunt în cuprinsul comunicatului de presă, aşteaptă respect şi soluţii la problemele lor. Voi merge mai departe, în instanţă, pentru a obţine răspunsuri la solicitarea mea şi îi încurajez în continuare pe bucureşteni să îmi trimită mesaje cu avariile şi cu livrările de apa caldă şi căldură sub parametrii normali”, a menţionat Nicuşor Dan. 

Într-un comunicat de presă al PMB, primarul Gabriela Firea „condamna categoric incercarea continua a opozitiei de politizare a crizei in care se afla RADET”.

„Opozitia uita subit ca, daca s-ar fi preocupat cu aceeasi atentie la momentul potrivit de situatia regiei, adica atunci cand reprezentantii PNL se aflau la carma sa, RADET nu ar mai fi ajuns acum sa lupte pentru supravietuire.

Primaria Capitalei face toate eforturile astfel incat, dupa cateva decenii in care nu s-au luat masuri concrete de modernizare si reabilitare a retelelor RADET, aceasta Regie sa poata oferi servicii publice corespunzatoare”, se arată în comunicat. 

„Este absolut inadmisibila atitudinea politicienilor PNL care, in loc sa conlucreze pentru a rezolva o problema care afecteaza in mod direct cetatenii Capitalei Romaniei, prefera sa utilizeze acest subiect ca arma politica! PNL ignora flagrant faptul ca in ultimii zece ani a detinut controlul RADET! Liderii PNL inlocuiesc solutiile concrete cu demagogia, impostura si interesele politice si mistifica deliberat adevarul numai pentru a castiga capital politic! Nu putem inlocui masurile concrete, cu rezultate clare pentru cetateni, cu declaratii care sfideaza adevarul! Nu putem imbunatati serviciile publice doar prin acuze politice nefondate, ignorand flagrant realitatea din teren!

Armele politice pe care le utilizeaza se pot intoarce insa impotriva lor, mai ales ca vorbim de fapte concrete! Asa cum am mai afirmat public, in decursul ultimilor zece ani, PNL a detinut controlul asupra RADET, ceea ce inseamna ca membri si persoane sprijinite politic au ocupat functiile de decizie din aceasta Regie. Si iata cum, cei care acum se zbat care sa iasa mai in evidenta cu critici la adresa actualei conduceri, de doar 2 ani, a RADET, sunt si cei care, in timpul administratiilor trecute, au condus aceasta institutie care, sub ochii lor, atunci inchisi, s-a degradat pana la situatia in care ne aflam in prezent.

Actualii candidati ai PNL pentru Primaria Generala si primariile de sectoare sunt, de fapt, groparii RADET”, spune Gabriela Firea.