Radio România Actualităţi, numărul unu la nivel naţional

Radio România Actualităţi a avut peste 2 milioane de ascultători zilnic, în perioada septembrie-decembrie 2012, urcând pe prima poziţie în topul radiourilor la nivel naţional, cu o cotă de piaţă de 13,4%.

RomaniaTV.net
21 ian. 2013, 15:28
Radio România Actualităţi, numărul unu la nivel naţional

Conform datelor de audienţă pentru perioada septembrie – decembrie 2012, publicate de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA), programele posturilor Radio România Actualităţi, Cultural, Muzical, Antena Satelor şi Studiourile Regionale se află în topul preferinţelor a peste 5 milioane de ascultători.

La nivelul întregului public urban, Radio România Actualităţi rămâne pe locul întâi, cu o cotă de piaţă de14,0%, fiind urmat de Kiss FM (12,8%) şi Europa FM (10,8%).

În Bucureşti, Radio România Actualităţi se plasează pe locul 2, cu 14,3% cotă de piaţă, după Radio Zu (15%).

Creşteri importante de audienţă au înregistrat, alături de Radio România Actualităţi, Radio România Antena Satelor, Radio România Cultural în municipiul Bucureşti şi posturile regionale Radio România din Timişoara, Reşiţa şi Cluj.

Studiul de Audienţă Radio – valul de toamnă 2012 – a fost efectuat în perioada 3 septembrie – 16 decembrie de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi GFK România pe un eşantion de 9.456 de persoane dintre care 7.400 în mediul urban şi 2.056 în mediul rural.

Studiul a cuprins 1.179 de localităţi, dintre care 305 în mediul urban şi 874 în mediul rural. Măsurarea audienţei s-a realizat pe baza metodei rememorării audienţei din ziua precedentă, metodă la care apelează cele mai multe dintre sistemele de măsurare pe plan internaţional, metodologie recomandată de EBU (European Broadcasting Union) şi ESOMAR (European Society for Opinion&Marketing Research).