Radio România protestează faţă de excluderea jurnaliştilor postului de la lucrările Congresului FIJ

Jurnaliştilor Radio România li s-a interzis accesul la lucrările unei organizaţii jurnalistice din cauza unui fost salariat al Radioului public, care este în prezent mebru în CA al Societăţii Române de Radiodifuziune. Conducerea Radio România arată într-un comunicat remis RTV.NET că gestul organizatorilor a fost unul abuziv, întrucât jurnaliştii prezenţi al eveniment fuseseră acreditaţi oficial chiar de organizatorii congresului.

RomaniaTV.net
08 iun. 2013, 12:25
Radio România protestează faţă de excluderea jurnaliştilor postului de la lucrările Congresului FIJ

Radio România protestează faţă de „modul abuziv în care organizatorii Congresului Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor din 4 – 7 iunie, de la Dublin, au respins accesul” jurnaliştilor postului la lucrări şi consideră că astfel de acţiuni de intimidare a unor ziarişti încalcă flagrant principiile fundamentale ale democraţiei – libertatea de expresie şi accesul la libera informare.

„Doi corespondenţi ai postului public au fost daţi afară în mod brutal de către agenţii de pază în timp ce relatau de la lucrările congresului. Motivul invocat a fost acela că nu erau membri ai FIJ şi, prin prezenţa lor, ar fi intimidat un participant la congres, fost salariat al Radioului public şi membru în actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune. Gestul organizatorilor este cu atât mai de neînţeles cu cât Radio România, prin trimişii săi, dorea să îşi onoreze misiunea de serviciu public, informând despre problematica abordată la congres în legătură cu evoluţiile din mass-media. În plus, corespondenţii noştri, singurii jurnalişti români prezenţi la dezbaterile de la Dublin fuseseră acreditaţi oficial chiar de organizatorii congresului”, se arată într-un comunicat al Radio România.