Radiografii pulmonare gratuite, între 4 şi 30 noiembrie

Liga Română de Cancer lansează, în noiembrie, o campanie de informare şi educare privind implicaţiile cancerului la plămâni, sub mesajul "Respiră adânc şi gândeşte-te bine!", în centrele Euromedic urmând să fie făcute 600 de radiografii pulmonare gratuite pentru persoanele interesate.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 15:47
Radiografii pulmonare gratuite, între 4 şi 30 noiembrie

Campania se va derula între 4 şi 30 noiembrie, perioadă în care vor avea lor mai multe acţiuni cu scopul de a atrage atenţia publicului în ceea ce priveşte cancerul pulmonar, precum şi măsurile de prevenire şi diagnosticare a acestui tip de afecţiune, potrivit unui comunicat de vineri al Ligii Române de Cancer, potrivit Mediafax.

Totodată, în aceeaşi perioadă, cei interesaţi pot efectua o radiografie pulmonară gratuită în centrele Euromedic România din Arad, Bucureşti – Fundeni, Constanţa şi Petroşani, pe baza voucherelor disponibile pe site-urile www.invingemcancerul.ro, www.romaniancancerleague.org şi www.euromedic.ro . Numărul total al radiografiilor pulmonare gratuite care se vor realiza în Centrele de Diagnostic Imagistic Euromedic este de 600, câte 150 pentru fiecare centru din aceste oraşe.

Preşedintele Euromedic România, medicul Anca Petca spune că implicarea Euromedic în depistarea şi tratarea cancerului reprezintă una din direcţiile definitorii ale activităţii companiei pe plan european. „Considerăm că este important să ne implicăm activ şi să ajutăm sistemul naţional de sănătate şi populaţia din România prin efectuarea celor 600 de investigaţii imagistice – radiografii pulmonare – pe parcursul lunii noiembrie, ca partener al campaniei iniţiate de Liga Română de Cancer. Totodată, sprijinim extinderea iniţiativei noastre la nivel naţional şi recomandăm preluarea ei de cât mai mulţi colegi şi clinici medicale, mai ales din sectorul privat”, spune Anca Petca, în acelaşi comunicat.

Radiografia pulmonară este o investigaţie cu raze X şi din acest motiv, pentru efectuarea ei, medicii recomandă ca pacientul să aibă un bilet de trimitere simplă, obţinut de la medicul de familie. Nu este vorba despre un bilet de trimitere folosit în relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Cancerul pulmonar este cea mai frecventă formă de cancer din lume, cu incidenţă maximă la bărbaţi şi pe locul doi la femei, după cancerul mamar. Anual, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu acestă formă de cancer, pe plan mondial, la fiecare 30 de secunde acest flagel făcând câte o victimă umană. Diagnosticat din timp, cancerul de plămâni poate fi vindecat.