Rădoi a făcut apel la „greii PNL” pentru a scăpa de ministrul Drulă: „Simţeam cum fierbe totul, ştii?”

Rădoi, lider de sindicat de la metrou, ar fi cerut ajutorul lui Orban și preșdintelui PNL București, Violeta Alexandru, pentru a scăpa de ministrul Drulă.

22 iul. 2021, 20:21
Rădoi a făcut apel la „greii PNL” pentru a scăpa de ministrul Drulă: „Simţeam cum fierbe totul, ştii?”

Rădoi, liderulul de sindicat de la metrou

, ar fi încercat să apeleze la liderul PNL Ludovic Orban şi la preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, pentru „a scăpa de ministrul Drulă”, potrivit ordonanţei DNA de inculpare a lui Rădoi.

Conform documentelor Ludovic Orban s-a întâlnit cu Rădoi, iar Violeta Alexandru cu un trimis al lui.

„Potrivit declaraţiei ministrului Cătălin Drulă (la DNA – n.r.), nici Violeta Alexandru şi nici Ludovic Orban nu au intervenit la el pentru a-i cere stoparea acţiunilor de demolare. Pe fondul afectării propriilor interese legate de desfiinţarea spaţiilor comerciale de la metrou pe care Minea Elena Claudiu (partenera lui Ion Rădoi – n.r.) le controla în fapt, Minea Claudia şi Rădoi Ion au reuşit să obţină programarea unei întâlniri cu Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, în scopul de a expune problemele Asociaţiei legate de desfiinţarea spaţiilor comerciale şi pentru «a scăpa de ministrul Drulă»”, se arată în actul de inculpare.

Supravegherea tehnică efectuată arată că la data de 07 mai 2021 ora 16.00, Violeta Alexandru nu a fost mulțumită de rezultatul acestei întâlniri.

Violeta Alexandru a postat pe o reţea de socializare un mesaj de susţinere a Comercianţilor de la Metrou, după cum reiese din procesul verbal de investigaţie.

„Minea Claudia nu a fost mulţumită de rezultatul acestei întâlniri, întrucât reprezentanta partidului Violeta Alexandru i-a sfătuit să urmeze calea legală, în justiţie pentru rezolvarea problemelor juridice cu Metrorex legate de spaţiile comerciale de la Metrou”, se arată în document.

Procurorii DNA susțin că la data de 14.05.2021 liderul USLM Rădoi Ion l-a contactat telefonic pe Ludovic Orban, pentru a solicita o întâlnire directă. Ulterior, Rădoi Ion s-a întâlnit cu Ludovic Orban, însă, potrivit declaraţiei ministrului Cătălin Drulă (la DNA – n.r.), nici Violeta Alexandru şi nici Ludovic Orban nu apelat la el pentru a-i cere stoparea acţiunilor de demolare.

DNA îl acuză pe Ion Rădoi pentru că și-a folosit funcția de lider de sindicat în interese proprii și pentru şantajarea ministrului Transporturilor Cătălin Drulă şi a directorului Metrorex, Ştefan Paraschiv, prin blocarea metroului pe 26 martie 2021 ca să nu le demoleze spaţiile comericile ilegale.

Rădoi  e acuzat că ar fi roganizat „protestul spontan” şi l-ar fi coordonat prin intermediul celorlalţi sindicalişti, așa cum arată o interceptare a unei convorbiri dintre Ion Rădoi şi reprezentanta ETF (European Transport Workers’ Federation Bruxelles), Cristina Tilling.

Interceptări: „Câţu ăsta şi cu Drulă, mai ales, cu ministru, ei nu mai ştiu să vorbească decât de Rădoi”

„Cristina: Aha! Mamă, ce realizare! Deci nici de data asta nu au reuşit să vă pună cu botu pe labe. (…) Rădoi: Păi da, el a…eu fiind în concediu, fiind plecat, înţelegi tu… Cristina: Da. Rădoi: Ştii… că le-nţelegi…tu … ai ex…experienţă de sindicalist … Cristina: Da, ştiu… Rădoi: …l-am lăsat pe el să…să meargă să conducă echipa de-acolo. Cristina: Clar, clar, clar! Şi atâta v-au atacat încât… Rădoi: Da. M-au atacat din toate punctele de vedere. Cristina: Păi… Rădoi: Ăla, Câţu ăsta şi cu Drulă, mai ales, cu ministru, ei nu mai ştiu să vorbească decât de Rădoi, ştii, ce…? Cristina: Exact”, se arată în documentul DNA.

După blocarea metroului pe 26 martie 2021, sindicalistul Ion Rădoi a discutat şi cu fostul ministru PSD al Transporturilor din Guvernul Năstase, Miron Mitrea, şi cu europarlamentarul PMP Traian Băsescu, fost preşedinte al României.   „După încheierea protestului de la Metrou prin finalizarea negocierilor, Rădoi Ion i-a mulţumit fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea, informându-l totodată cu privire la rezultatul negocierilor (…) La data de 28.03.2021, Rădoi Ion îi confirmă lui Traian Băsescu că «am oprit aiurea metroul. Da..au rezolvat de nu se poate», Rădoi Ion insistând că: «păi normal că ăia au sărit în şină. Eu am intrat în concediu…şi că ştiam, intuiam, simţeam pulsul…Simţeam cum fierbe totul, ştii?», se mai arată în documentul citat, potrivit Adevarul.ro.