Radu Ayan, băiatul de 2 ani dispărut în Botoșani, a fost găsit

Mobilizare impreionantă în județul Botoșani în căutarea lui Radu, băiatul de doar 2 ani, dispărut fără urmă. Peste 300 de polițiști, jandarmi și voluntari din mai multe județe s-au mobilizat pentru găsirea lui Radu. S-au folosit inclusiv drone și un elicopter.

18 mart. 2024, 15:47
Radu Ayan, băiatul de 2 ani dispărut în Botoșani, a fost găsit

Radu Ayan, băiatul de 2 ani dispărut de lângă bunică, din casa unor prieteni de familie, în Botoșani, a fost găsit nevătămat. Potrivit Romania Tv, copilașul de doi ani a fost găsit la un schit de călugări. Timp de aproape 30  de ore a fost căutat de sute de jandarmi, pompieri, polițiști și voluntari. Mănăstirea Vorona se află la 8 kilometri distanță de locul dispariției.

„L-am găsit la mănăstire la Vorona ! Nevătămat !mulțumim tuturor pentru mobilizare !!!”, a transmis Costi Luceac.

Radu a dispărut duminică, pe când era cu bunica într-o vizită.

”Se juca aici. Eu am camera mea acolo. Copilul a iesit pe drum și a dispărut”, a povestit disperată bunica băiatului.

Imediat după ce a observat că băiețelul de doar 2i ani lipsește, bunica a plecat să-l caute. După o oră, pentru că nu l-a găsit, a alertat autoritățile. Nimeni nu știe deocamdată cum a reușit Radu să iasă pe poartă.

La un moment dat, Radu a fost zărit în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unui canton silvic. Imediat, sute de polițiști, jandarmi, pompieri, dar și polițiști de la frontieră au fost mobilizați în zonă. Au adus câini de urmă, șenilate, un elicopter, ATV-uri și drone cu termoviziune.

Și localnicii s-au mobilizat imediat și au pornit pe urmele copilului.

Mama copilului și tatăl lui, un bărbat de origine indiană, s-au întors în țară din Marea Britanie, unde lucrează. Când a ajuns la locul căutărilor, femeia a făcut un atac de panică, potrivit primarului din localitate. O ambulanță a ajuns la fața locului, iar femeia a primit îngrijiri medicale.