RADU BANCIU despre performanţele Simonei Halep: „Frecţie la picior de lemn”

Radu Banciu a şocat o ţară întreagă atunci când a vorbit în ermeni ironici despre performanţele Simonei Halep, care joacă joi în semifinalele turneului de la Wimbledon. Banciu a făcut-o pe Simona Halep "ţărăncuţă" şi i-a minimalizat performanţele, dar nu se afla la prima ieşire în decor de acest gen. În urmă cu câtev luni, el spunea despre performanţele Simonei Halep, că sunt "frecţie la picior de lemn", că nu este o jucătoare "ieşită din comun" şi că "avea unghiile mai frumos făcute decât nemţoaica" după turneul de la Doha. 

03 iul. 2014, 08:30
RADU BANCIU despre performanţele Simonei Halep: „Frecţie la picior de lemn”

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, va juca, joi, după ora 16.30, pe terenul central de la All England Club, în semifinalele turneului de la Wimbledon, cu jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13).

Simona Halep este o ţărăncuţă, nu aţi văzut cum vorbeşte engleza? Aia, Şarapova, e o lady”, a spus realizatorul, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”, imediat după un meci de la Roland Garros. 

Remarca a stârnit controverse şi a enervat pe mulţi dintre susţinătorii Simonei, dar Banciu nu dă înapoi. Într-un interviu acordat enational.ro, realizatorul tv a subliniat că nu a spus-o ca o înjurătură, ci ca un adevărat. El a explicat că părinţii Simonei sunt ţărani, aşa că e normal ca şi jucătoarea să fie „ţărăncuţă”.”Eu am spus ca e o tarancuta. Pai, e o fata micuta. Nu e o taranca. Eu am spus tarancuta. Cand zici taranca, te gandesti la una inalta. Pai, parintii ei ce sunt? Nu sunt tarani? Nu e nicio insulta. A-i spune unui taran ca e taran e ceva firesc. Nu era o injuratura. Ce treaba am eu s-o injur pe fata aceasta? Eu n-am injurat pe nimeni gratuit”, a declarat Banciu.

RADU BANCIU, declaraţiile de la care a plecat totul

Radu Banciu nu a fost impresionat de performanţa Simonei de la Roland Garros. Susținerea generală de care se bucură Halep nu l-a cucerit și pe Banciu. Acesta nu este impresionat de performanța româncei la prestigiosul turneu și a comentat dur la adresa tenismenei constănțene. „Simona Halep este o ţărăncuţă, nu aţi văzut cum vorbeşte engleza? Aia, Şarapova, e o lady”, a spus acesta, în emisiunea „Lumea lui Banciu” de duminică.

Citeşte şi: Şerban Huidu, postare controversată despre Simona Halep

Radu Banciu a continuat în același stil, spunând că Simona degeaba a ajuns în finală dacă a pierdut-o, că nu a învins nicio tenismenă puternică în acest turneu şi a spus că nu e de acord cu faptul că Simona se simte mândră că este româncă, într-o ţară în care 86% dintre cetăţeni nu reuşesc să facă economii de la o lună la alta.

Mihai Bendeac, scandalizat de susţinătorii Simonei Halep: Aşa asalt de mojicie am văzut în ultimele zile…

Radu Banciu nu se afla însă la primele astfel de comentarii. În urmă cu câteva luni, el a comentat parcursul lui Halep la turneul de la Doha, pe care românca l-a câştigat, precizând că această performanţă nu este una „răsunătoare“ şi că Simona „nu e o jucătoare ieşită din comun“.
 
Banciu considera că Halep trebuie să câştige măcar un turneu de Mare Şlem pentru a intra în clubul select al marilor jucătoare ale lumii. Realizatorul TV adminte că Simona are câteva calităţi remarcabile, dar susţinea că e nevoie de mai mult de atât pentru a o putea considera o sportivă de top. „Simona Halep nu e o jucătoare ieşită din comun.  Este o jucătoare harnică, disciplinată, corectă. Avea unghiile mai frumos făcute decât nemţoaica (n.r. Angelique Kerber), dar atât, nu se poate vorbi de vreun mare talent. Dă puternic în minge, e inimoasă, bătăioasă, dar când participi într-o competiţie e important să te compari şi cu adversarele. În momentul de faţă, în tenisul feminin e un vid de putere. Nu e deloc seminificativ cine e pe locul 1. În ultimii cinci ani au fost vreo 20 de jucătoare pe locul 1. Surorile Williams sau , sunt la apus de carieră, restul fetelor sunt de aceeaşi valoare, dar niciuna nu e extraordinară”, a spus Banciu în cadrul emisiunii pe care o realizează la B1 TV.
 
Performanţele Simonei Halep, „frecţie la picior de lemn”
 
Realizatorul TV era de părere că Halep mai are mult până să ajungă la nivelul legendelor tenisului feminin: „Dacă Halep ar fi prins perioadele de vârf ale Martinei Navratilova, Martinei Hingis sau Steffi Graf, situaţia ar fi fost cu totul alta. Astăzi, însă, are un culoar pentru că Radwanska, Azarenka sau Errani nu sunt nişte nume de rezonanţă, aşa că să nu ne ambalăm că nu este o performanţă răsunătoare. Să fii locul 9 în lume, când tu ai avut numărul 1 mondial e ca şi cum ai spune de naţionala de handbal că s-a calificat în sferturi la Campionatul Mondial. Dacă va câştiga un turneu de Mare Şlem şi va ajunge la nivelul lui Navratilova, Hingis, Graf, atunci putem discuta. Deocamdată e o frecţie la un picior de lemn, care nu ne ajută cu nimic”, spunea Radu Banciu în februarie.