Radu Dinu, tânărul de 25 de ani înecat în Lefkada, a fost condus pe ultimul drum. Momente grele în județul Dolj, primarul şi-a îngropat fiul

Radu Dinu, tânărul de 25 de ani care a murit înecat în Lefkada, va fi condus astăzi pe ultimul drum. E o zi foarte grea pentru toți cei care l-au cunoscut. Familia, rudele, prietenii, colegii și logodnica sunt sfâșiați de durere și s-au adunat în Amărăștii de Jos, localitatea lui natală, pentru a-și lua rămas bun.

17 iul. 2022, 13:30

Sute de persoane au venit la casa primarului din Amărăștii de Jos, care își ia rămas bun astăzi de la cel pe care l-a crescut. Au venit și prieteni din copilărie, colegi de la școală, de la facultate, de la muncă. E prezentă și cea care urma să-i fie soție lui Radu. Toți au venit să-l vadă pentru ultima dată. La înmormântare s-au făcut tradiţiile de nuntă pentru că tânărul ar fi trebuit să fie ginere.

Radu Dinu a murit necăsătorit şi în memoria lui, tinerii au cărat apă curată de la o fântână din comuna, au rupt o creangă dintr-un brad, au împodobit-o şi cel mai probabil, conform tradiției, o vor lega de crucea de la cimitir. Tânărul a murit exact în urmă cu o săptămână, în Grecia.

Tânărul de 25 de ani era singurul copil al primarului din Amărăștii de Jos, Constantin Dinu, și al soției sale. Părinții lui Radu au primit cea mai dureroasă lovitură, duminica trecută, când au aflat că fiul lor, aflat în vacanță în Lefkada, a dispărut. În acel moment s-au urcat în mașină și au plecat în Grecia.  Timp de cinci zile, cât a fost căutat de scafandrii greci, părinții lui au așteptat disperați la malul apei sperând într-o minune. Din nefericire, în cele din urmă, trupul neînsuflețit al lui Radu a fost găsit. Nu există cuvinte care să poată descrie durerea pe care o simt familia tânărului și logodnica acestuia.

Citește și Detalii cutremurătoare despre românul înecat în Grecia. Și-a pierdut viața chiar înainte de nuntă, logodnica tânărului e sfâșiată de durere

Trupul neînsuflețit al lui Radu Dinu a ajuns sâmbătă în țară, iar la scurt timp toți cunoscuții au mers la casa părintească. Când a apărut pe uliță mașina mortuară, oamenii au început să plângă în hohote. Tatăl lui Radu, Constantin Dinu, care e primarul localității, se auzea repetând îndurerat: „Deschideţi porţile, mi-a venit băiatul acasă! Deschideţi porţile! Deschideţi Porţile!”.

Radu Dinu, plâns de toți cunoscuții. „Om bun, altruist, o inspirație. Rămân cu tot ce am învățat de la tine”

Prietenii lui Radu sunt foarte triști și rememorează toate momentele trăite alături de acesta. Pe pagina sa de Facebook au apărut mii de mesaje de condoleanțe de la cei care l-au cunoscut.

„Îmi este imposibil să accept că scriu aceste rânduri! Îți mulțumesc pentru tot prieten drag, OM BUN și altruist, sursă de inspirație și motivație în multe planuri (sportiv, alimentar, emoțional, stil de viață, drumeții etc.). Rămân cu tot ce am învățat de la tine și amintirea întâlnirii întâmplătoare chiar în ziua dinaintea plecării în vacanță, fericit și entuziasmat pentru prima ta vacanță în Grecia. Mulțumiri, respect și lumină veșnică!“, a scris o prietenă a acestuia.

„Este foarte dureros pentru un părinte să-şi piardă copilul la o vârstă aşa fragedă. Eu am aflat vestea prin intermediul rețelelor de socializare şi am rămas șocat. Parcă ieri eram colegi de clasă, iar astăzi…nu mai este. Rămân în urmă amintirile…Odihnă veșnică, Dinu Radu! Iar noi, cei tineri, ar trebui să învăţăm ceva din toate acestea“, a spus un alt prieten.

Radu Dinu terminase Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii Craiova, a terminat şi masterul, a fost bursier şi încă din primul an de studii universitare a fost angajat la o firmă de IT. Apropiații l-au descris pe Radu ca fiind un tânăr plin de viață, curajos, pasionat de sport și călătorii. Sportul era nelipsit din viața lui, mergea la sala de fitness aproape în fiecare zi și avea mare grijă de felul în care arăta. Îi plăcea, de asemenea, să meargă la alergat, cu bicicleta și să plece în drumeții. Avea un stil de viață activ și sănătos, era vegan și inspira și alți oameni să fie mai activi. Radu avea o mulțime de prieteni, era sociabil, îi plăcea să iasă în oraș și călătorea destul de des.

Citește și Durere fără margini în familia primarului doljean al cărui fiu a pierit în Grecia. Trupul neînsuflețit al lui Radu a fost adus acasă, zeci de prieteni, colegi și rude au venit să-și ia rămas bun