Radu Ille a lucrat în mină timp de 8 ani. Cu ce probleme de sănătate s-a ales artistul: „Nu puteam ridica nici măcar o cană”

Radu Ille a lucrat în mină timp de 8 ani, confruntându-se cu probleme mari de sănătate apoi. Toată lumea îl știe că activeză în lumea muzicii populare, însă puțini au aflat că înainte să se apuce de muzică, avea cu totul altă meserie.

10 dec. 2023, 12:32
Radu Ille a lucrat în mină timp de 8 ani. Cu ce probleme de sănătate s-a ales artistul: „Nu puteam ridica nici măcar o cană”
Radu Ille a lucrat în mină timp de 8 ani

Radu Ille a lucrat în mină timp de 8 ani. În vârstă de de 53 de ani, se numără printre cei mai îndrăgiți artiști de la noi din țară, chiar dacă nu mai apare în lumina reflectoarelor. Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că îndrăgitul interpret de muzică populară a lucrat ani buni într-o mină.

Citește și: Vești triste despre Radu Ile. A dispărut de la TV, iar acum a apărut pe patul de suferință, cu branula în mână

Radu Ille a lucrat în mină timp de 8 ani

În cadrul unui interviu, Radu Ille a vorbit despre perioada în care a lucrat în mină și a mărturisit că, în urma anilor petrecut sub pământ, s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate.

Am lucrat, timp de 8 ani, în mină, unde am văzut și sânge, unde nu vedeam lumina zilei. Când am terminat treaba cu mina, nu mă mai puteam mișca de spate, aveam mari probleme la coloană, nu puteam ridica nici măcar o cană, m-au diagnosticat și cu ulcer. 

Am și ceva probleme la plămâni, acolo ceva nu este bine. Nu am fost fumător, dar am inspirat praf de cărbune în mină echivalentul a 25.000 de țigări. Când ieșeam din mină, de la program, aveam fața neagră și scuipam smoală. Doar ochii și dinții se mai vedeau de mine.”, a spus el, în urmă cu mai mulți ani.

Radu Ille se mândrește cu familia întemeiată alături de soția lui, Nina, femeia care i-a și dăruit doi copii. Artistul spune că și-a dorit mereu să fie la casa lui, iar atunci când și-a cunoscut partenera, a știut că îi va fi alături întotdeauna. Despre soția cântărețului se știe că nu preferă să fie în lumina reflectoarelor, ci este în spatele artistului la orice pas, asta pentru că partenera îi este și impresar de mai mulți ani.

Mi-am dorit foarte mult o familie. Nici nu știi ce-am avut în sufletul meu, când vedeam familii cu prunci. Măi și mi-a venit, cam târzior, așa e. Dar mi-a venit rândul la o familie. Am întâlnit-o pe Ninuța. E adevărat că nu a fost ușor, dar uite că am ajuns cumva. Că am vrut să mă însor la 13 ani prima dată”, spunea artistul.