Radu Mazăre a ajuns la fundul sacului. Vrea să plece la muncă în străinătate

Fostul primar al Constanţei a cerut instanţei să-i ridice şi cea de-a doua interdicţie de a părăsi ţara. Radu Mazăre vrea să plece să muncească în străinătate. Acesta susţine că a ajuns la fundul sacului din cauza proceselor în care este implicat.

25 mart. 2016, 15:10
Radu Mazăre a ajuns la fundul sacului. Vrea să plece la muncă în străinătate

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a rămas fără bani. Acesta a solicitat instanţei ridicarea interdicţiei de părăsi ţara pentru a munci în străinătate la un prieten.

„Am cerut sa-mi ridice interdicţia sa pot munci. Am primit oferta de la prietenul meu care a si dat bani pentru copiii din Constanta. Aş lucra ca şi consultant al managerului general. În România este greu să mă angajeze cineva la notorietatea mea”, a declarat acesta, conform #RomâniaTV#. 

Acesta a subliniat că a fost „uscat” de bani de avocaţi şi experţi. „Ce mai aveam în declaraţia de avere s-a dus aproape tot anul acesta”, a conchis Mazăre.

Citeşte şi:  Radu Mazăre şi fratele său Alexandru, la DNA

Ce avere declara Mazăre

În septembrie anul trecut ANI identifica pe numele lui Mazăre suma de 779.057 de euro, ”reprezentând mai multe depozite într-un cont deschis de către acesta la o unitate bancară din Israel, sucursala Netanya”. Israel nu are tratat de extrădare cu România.

De asemenea,  conform ultimei declaraţii de avere, din iulie 2014, Radu Mazăre deţine o cotă parte de patru la sută din două terenuri în Bucureşti, unul de 24,16 metri pătraţi, iar celălalt de 35,68 metri pătraţi, cumpărate în 2009, împreună cu mai multe persoane. De asemenea, primarul are o suprafaţă de 1,7 hectare de teren în Madagascar, luat în anul 2012 în concesiune cu fratele său Mihai, precum şi un apartament în Bucureşti, cu o suprafaţă de 184,43 metri pătraţi, cumpărat în 2013.

Radu Mazăre are şi două autoturisme – un Jeep Willys fabricat în 1968, şi un Jaguar fabricat în 1974, la rubrica mod de dobândire fiind scris ”factură”. Radu Mazăre deţine şi o şalupă şi o remorcă pentru transportul acesteia. Totodată, primarul Constanţei are un cont cu 4.629 de euro şi o sumă cash de 290.000 de euro, precum şi două carduri de credit fără cash colateral.

De asemenea, în declaraţia de avere sunt trecute şi patru împrumuturi acordate de Radu Mazăre, fiind vorba despre o sumă de 600.000 de euro dată lui Ioanis Poulos Szantzikas şi trei împrumuturi către SC Xenoti SRL, în valoare de 16.499 de lei, 47.695 lei şi 42.060 de dolari.

Vezi aici declaraţia de avere