Radu Mazăre a fost SUSPENDAT din funcţia de primar

Radu Mazăre, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, a fost suspendat  din funcţia de primar al Constanţei.

06 apr. 2015, 08:50
Radu Mazăre a fost SUSPENDAT din funcţia de primar

Prefectul Constantin Ion a emis, luni, ordinul de suspendare din funcţia de primar al municipiului Constanţa a lui Radu Mazăre, decizia fiindu-i comunicată edilului, Consiliului Local Constanţa şi secretarului oraşului.

Ordinul este valabil până la încetarea măsurii arestului preventiv şi poate fi atacat în instanţă.

Radu Mazăre este primar al Constanţei din anul 2000.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost adus vineri seara în arestul central al Poliţiei Capitalei. Edilul a fost transportat cu o dubă de la Constanţa la Bucureşti, după ce a fost arestat preventiv, joi, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot vineri, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost trimis în judecată de DNA Constanţa în dosarul în care este cercetat pentru vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, procurorii stabilind că în acest caz bugetul Primăriei Constanţa a fost prejudiciat cu peste patru milioane de euro.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis joi arestarea preventivă a lui Radu Mazăre pentru 30 de zile.

Citeşte şi Radu Mazăre, trimis în judecată în dosarul terenurilor subevaluate

Primarul Constanței, Radu Mazăre, este cercetat de DNA pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, două de conflict de interese și abuz în serviciu.

Curtea Supremă a admis o contestație a DNA, după ce anterior un alt complet hotărâse, pe 18 martie, ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate.

Citeşte şi Fratele lui Radu Mazăre după decizia de ARESTARE: „Suntem pregătiţi psihic” VIDEO

În același dosar, instanța a decis arestarea pentru 30 de zile și a omului de afaceri Sorin Strutinsky, acesta fiind arestat preventiv și în alt dosar.