Radu Mazăre a scăpat de dosarul de corupție. Cum a reușit fostul primar să evite ani grei de închisoare. Decizie definitivă la ICCJ

Lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, vizat de-a lungul timpului în mai multe dosare penale, i s-a mai luat o piatră de pe inimă. Fostul pesedist nu va face închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru dare și luare de mită. 

10 mai 2022, 16:29
Radu Mazăre a scăpat de dosarul de corupție. Cum a reușit fostul primar să evite ani grei de închisoare. Decizie definitivă la ICCJ

Fostul edil local a fost anchetat în dosarul privind luare și dare de mită în dosarul cu privire la construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă”, pentru că faptele s-au prescris. Decizia a fost pronunțată marți, 10 mai, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) și este definitivă.

În același dosar a fost cercetat și afaceristul Avraham Morgenstern.

„Admite apelurile declarate de Ministerul Public– Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpatul Mazăre Radu Ştefan şi pe cale de consecinţă:

(…) încetează procesul penal faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cp, cu aplicarea dispoziţiilor art. 6 şi 7 din Legea nr. 78/2000 şi a dispoziţiilor art. 5 alin. 1 Cp şi trei infracţiuni de fals în declaraţii prev. de art. 28 din Legea nr. 176/2010 rap. la art. 326 Cp, toate în concurs real prev. de art. 38 alin. 1 C.penal.

(…) încetează procesul penal faţă de inculpatul Morgenstern Avraham, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 255 alin. 1 din vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 și a dispozițiilor art. 5 alin. 1 din noul Cod penal”, se arată în decizia instanței în privința lui Radu Mazăre și a lui Avraham Morgenstern.

 

Radu Mazăre se află în spatele gratiilor

 

În schimb, marți a primit vești proaste fratele fostului primar, Alexandru Mazăre. Acesta a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare, în același dosar. În plus, instanța a mai confiscat de la Alexandru Mazăre și suma de 80.000 de euro.

Radu Mazăre se află deja în spatele gratiilor, la Penitenciarul Jilava, unde-și inspășește pedeapsa de cinci ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și plaje de pe litoralul Mării Negre.

Pe 8 mai 2019, Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar, iar pe 20 mai 2019 a fost extrădat și încarcerat la Penitenciarul Rahova. Fostul primar a mai fost închis și la Penitenciarul Porta Albă.


loading...
Partenerii noștri