Cum a primit Radu Mazăre vestea condamnării în dosarul „Polaris”. Dezvăluirile făcut de avocata sa: „A încercat toate posibilitățile”

Radu Mazăre a primit joi o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Polaris". Lizeta Haralambie, avocata sa, a dezvăluit cum a reacţionat fostul primar al Constanţei în momentul în care a primit vestea cumplită.

06 feb. 2022, 19:39
Cum a primit Radu Mazăre vestea condamnării în dosarul „Polaris”. Dezvăluirile făcut de avocata sa: „A încercat toate posibilitățile”

Cum a primit Radu Mazăre vestea condamnării în dosarul „Polaris”. Avocata sa spune că, deşi fostul primar al Constanţei, a primit joi a doua condamnare definitivă, acesta nu va sta mai mult în spatele gratiilor.

Cum a primit Radu Mazăre vestea condamnării în dosarul „Polaris”

Avocata fostului primar din Constanţa a dezvăluit cum a primit acesta vestea condamnării în dosarul „Polaris”.

„Nu are deocamdată căi de a ieși mai devreme. E mult prea devreme. Crede în continuare că i se face o nedreptate, dar ce poate face? A încercat toate posibilitățile. După eliberare… nu știu cât de mult mai vrea el să stea în țara aceasta după tot ce s-a întâmplat”., a spus avocata lui Mazăre, potrivit wowbiz.ro. 

Citeşte şi Hotelul lui Radu Mazăre, pe lista celor mai luxoase destinaţii din Madagascar. Investiţia fostului primar, apreciată de cea mai mare agenţie de turism din Asia

Reamintim că fostul primar din Constanţa a primit cinci de închisoare, în regim de detenţie, prin sentinţa Curţii Supreme din data de 3 februarie 2022, în dosarul Polaris. În acelaşi dosar, Sorin Strutinsky a primit 5 ani pentru luare de mită iar Eduard Martin a fost achitat.

Şi ceilalţi inculpaţi din dosar, respectiv Tolea Tudoriţa, Harpalete Doru Aurelian, Oprea Sorina Laura şi Mutalâp Ghiulnihal au fost achitaţi, potrivit surselor Replicaonline.

De asemenea, instanţa a hotărât confiscarea sumelor de 3.416.371,02 lei de la Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky.

Dosarul a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie la începutul lunii decembrie, în anul 2015. Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Mazăre mai are o condamnare definitivă la 9 ani de închisoare, primită în luna februarie 2019.

„Pedepsele nu se contopesc. Se calculează după vechiul cod penal, pentru că atunci au fost făcute infracțiunile. În final, vor fi tot nouă ani”, a precizat Lizeta Haralambie.

Aceasta a subliniat faptul că fostul primar nu beneficiază de un tratament special în închisoare. Mai mult, acesta este verificat mai mult decât sunt ceilalţi deţinuţi.

„Exclus să fie tratat ca un VIP. Îi verifică mai mult decât pe oamenii obișnuiți. Radu Mazăre nu are nevoie de tratament special. Se adaptează la orice. Domnul Mazăre stă bine cu sănătatea și este în stare bună.”, a mai spus Lizeta Haralambie.

Citeşte şi Dragoș Săvulescu, interviu incendiar. A făcut praf justiția din România și spune când revine în țară