Radu Mazăre ar putea primi, marţi, o nouă condamnare la închisoare

Se înmulţesc grijile pentru fostul primar al Constanței, fugarul Radu Mazăre.

26 mart. 2019, 13:58
Radu Mazăre ar putea primi, marţi, o nouă condamnare la închisoare

Instanţa supremă este pe punctul de a da publicităţii sentinţa în cel de-al doilea dosar de corupţie care îl vizează pe fostul edil: cel în care se vorbeşte despre spăgi de zece milioane de euro. După 4 amânări succesive, secţia penală a ÎCCJ ar putea da marți, în sfârşit, sentinţa în acest caz.

Citeşte şi Radu Mazăre poate fi reţinut în Madagascar. A fost emis mandatul de urmărire internaţională pe numele fostului edil din Constanţa

În dosar, Radu Mazăre a fost judecat pentru mai multe captete de acuzare, printre care luare de mită, abuz în serviciu, dar şi conflict de interese, după ce acesta ar fi luat aproape 10 milioane de euro spăgi, pentru a emite anumite documentaţii necesare construirii la malul mării a unui mall sau pentru încheierea unui contract de salubrizare a oraşului pe 25 de ani.

Banii n-ar fi fost daţi în mod direct, ci prin intermediul unor contracte de publicitate. Şi alţi apropiaţi ai lui Radu Mazăre au fost suspectaţi de corupţie în dosar: Sorin Sturinsky sau fostul deputat Eduard Martin.