Radu Mazăre, ATAC la Mariana Câmpeanu: „SĂ PLECE dacă nu rezolvă problema ajutoarelor de încălzire”

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este foc şi pară pe colega de coaliţie, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Edilul este nemulţumit că 2.000 de familii din Constanţa au primit decizii de restituire a ajutoarelor pentru încălzire, pe motiv că deţin o proprietate şi o cotă indiviză din alta. Mazăre îi reproşează Marianei Câmpeanu că nu a făcut nimic pentru a împiedica această situaţie şi îi cere să plece din Guvern dacă nu rezolvă problema. 

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 21:29
Radu Mazăre, ATAC la Mariana Câmpeanu: „SĂ PLECE dacă nu rezolvă problema ajutoarelor de încălzire”

Radu Mazăre a declarat că intenţionează să facă plângere penală împotriva directoarei de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa deoarece această instituţie nu are atribuţii legale pentru emiterea acestor decizii de imputare şi că toate persoanele care se află în această situaţie vor primi asistenţă juridică gratuită din partea Primăriei.

Au emis decizii de imputaţie către 2.000 de familii din Constanţa, afectând 5-6.000 de oameni şi le cer banii înapoi. Eu vreau să le spun aşa: nu daţi niciun ban înapoi, oameni buni. Am votat în şedinţa de Consiliu Local, vă vom acorda asistenţă gratuită juridică. Toţi care aţi primit asemenea somaţii, mergeţi şi depuneţi-le unde aţi depus cererea de ajutoare de încălzire şi acolo veţi fi preluat de un avocat din partea Primăriei care va contesta în instanţă pentru că este un abuz ceea ce vi s-a făcut, nici măcar nu aveau dreptul să emită asemenea dispoziţii de impunere„, a afirmat Radu Mazăre.

El a explicat că în ordonanţa Guvernului Boc se specifică faptul că nu pot primi ajutoare de încălzire persoanele care deţin două proprietăţi, dar reprezentanţii Primăriei au considerat că o cotă indiviză nu reprezintă o a doua proprietate.

„În Ordonanţa lui Boc spunea că nu au voie să beneficieze de ajutoare de căldură cei care au două proprietăţi. Dar dacă ai o proprietate şi cinci la sută dintr-un teren sau dintr-o altă proprietate rămasă moştenire noi am zis că merită. Acum s-au trezit idioţii de la Ministerul Muncii şi cu idioţii de la Curtea de Conturi să spună că o cotă indiviză înseamnă o a doua proprietate completă”, a mai spus Radu Mazăre.

Întrebat dacă a vorbit pe această temă cu ministrul Muncii, primarul Constanţei a spus: „Da, am vorbit şi o bâlbâie, «să vedem ce o să facem, că e de la Curtea de Conturi». Păi, măi, cucoană, are un apartament, 5 la sută din ceva şi pensie de 400 de lei, cum vrei să-i iei înapoi 10 milioane?”.

Marţi seară, la emisiunea Ultima Oră, de la România TV,  Radu Mazăre a precizat că a vorbit cu Mariana Câmpeanu pe această temă, dar fără nici o rezolvare.

Am discutat de vreo două ori la telefon cu ministreasa Muncii. I-am zis că nu se poate aşa ceva, sunt oameni amărâţi (…) Domne, ştiţi, ne-a obligat Curtea de Conturi. A bălmăjit-o, da, o să mă gîndesc, o să văd…„, a arătat Mazăre.

Primarul a dat exemplul unei pensionare, cu un venit de 300 de lei, căreia i-a venit o decizie de imputare de aproape 1.800 de lei.

„Dacă ministerul a fost controlat de Curtea de Conturi şi Curtea de Conturi a dat această interpretare exagerată, tâmpită aş putea spune, ministerul trebuia să facă aşa. Dacă doamna ministru era un ministru zdravăn, ataca în instanţă procesul verbal al Curţii de Conturi. Se judeca, după care instanţa era cea care decidea ce vrea să spună ordonanţa prin două proprietăţi. Numai că şi madam ministru şi toţi directorii de pe acolo… băl, băl, băl… A venit Curtea de Conturi şi a trimis aceste somaţii. Am informat toţi cetăţenii că le acordăm asitenţă juridică gratuită„, a mai spus Mazăre.

„O fi partenera mea de coaliţie, dar eu discut aici de 2.000 de familii acre au venit mici”, a adăugat primarul.

Întrebat dacă a mai sunat-o pe Mariana Câmpeanu, Mazăre a spus: „Am sunat-o o dată săptămâna trecută, mi-a spus că studiază, am sunat-o ieri, mi-a spus că studiază şi între timp oamenii au primit deciziile acasă.(…) Vin şi alegerile. Am felicitat-o, i-am spus: mă, doamnă, matale mai vrei să fii ministru, rezolvă problema asta. (…) N-a făcut nimic. N-o mai sun, să mă sune ea dacă vrea. (…) Dacă nu rezolvă problema, să plece. Cu chestiunea asta nerezolvată trebuie să plece sau în noul Guvern nu mai are ce să caute„.

Aflat în studio, senatorul PSD Mădălin Voicu i-a luat și el apărarea primarului Mazăre: „S-a vorbit cu domnul prim-ministru. Problema este aşa: vrei să fii ministru, ştii să faci treaba, e în regulă. Nu ştii să faci treabă, pleci. Nu ai cum să rămâi ministru, dacă nu rezolvi o problemă”.