Radu Mazăre cere suspendarea pedepsei şi promite să nu fugă dacă este eliberat din închisoare: „Ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele”

Radu Mazăre şi fratele lui, Alexandru, cer Instanţei să le suspende pedepsele şi să-i elibereze din închisoare până ce judecătorii se lămuresc cum se aplică legea după decizia Curții Constituționale. Procurorul de ședință al DNA a cerut respingerea cererii lui Radu Mazăre, dar fostul primar al Constanţei a primis că nu mai fuge din ţară. "Dacă veți dispune suspendarea executării pedepsei, ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele", a spus Radu Mazăre în faţa instanţei.

13 sept. 2022, 10:41
Radu Mazăre cere suspendarea pedepsei şi promite să nu fugă dacă este eliberat din închisoare: „Ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele”

Radu Mazăre, condamnat la 5 ani de închisoare în Dosarul Polaris şi 9 ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor, a formulat contestație în anulare la deciziile care l-au trimis după gratii și cere suspendarea executării pedepselor. O astfel de cere a fost depusă şi de către fratele lui, Alexandru Mazăre, condamnat 3 ani în Dosarul Henri Coandă. Apărătorii fraţilor Mazăre se bazează pe decizia Completului de dezlegare a unor chestiuni de drept de la Înalta Curte, care se va întruni pe data de 11 noiembrie pentru a decide impactul deciziei CCR pe tema prescripției în cazul contestațiilor în anulare, potrivit ziare.com.

„Se impune suspendarea executării pedepsei câtă vreme – mai mult decât aparent – situația s-ar putea schimba. Câtă vreme există posibilitatea ca detenția să se transforme într-una ilegală, se impune suspendarea”, a declarat avocatul Ioana Focșa, cu privire la Radu Mazăre.

Citeşte şi: Elena Udrea vrea cu orice preţ să iasă din închisoare. Avocat: „Dacă respingeți, dezbrac roba și mă apuc de agricultură!”

Procurorul DNA a cerut respingerea cererii lui Radu Mazăre, pe motiv că fostul primar ar putea fugi din ţară, aşa cum a mai făcut înainte şi a fost prins din extrădat din Madagascar.

„Cererea e vădit nefondată, pentru că inculpatul se află într-o situație cunoscută cu privire la atitudinea lui procesuală. S-a sustras de la executarea unui mandat de condamnare la pedeapsa cu închisoarea. Trebuie să fie asigurat și dreptul statului de a se respecta legea”, a spus procurorul.

Citeşte şi: Șerban Pop, vicepreședinte ANAF, condamnat la 13 ani de pușcărie. A primit o mită de 2,5 milioane de euro

În replică, Radu Mazăre a dat asigurări că nu va mai fugi din ţară dacă va fi eliberat.

„În ceea ce privește atitudinea procesuală, dacă veți dispune suspendarea executării pedepsei, ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele. Puteți să dispuneți un control judiciar. Am fost educat – și eu, și frații mei – că dacă facem o greșeală față de cineva, să o reparăm”, a spus Radu Mazăre.