Radu Mazăre, cerere inedită în instanţă. Autoritatile din Madagascar au solicitat extrădarea lui

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, s-ar putea întoarce în Madagascar. Autoritatile malgașe au cerut ca Radu Mazăre, care în prezent ispăşeşte o pedeapsă de 9 ani şi 9 luni de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, să fie trimis inapoi, pentru ca extrădarea să respecte apoi legea. În faţa instanţei, Radu Mazăre a spus că a fost prezentat de autorităţile de la Bucureşte ca "un trofeu". 

23 ian. 2020, 06:48
Radu Mazăre, cerere inedită în instanţă. Autoritatile din Madagascar au solicitat extrădarea lui

Autoritatile din Madagasar au răspuns solicitarilor venite din partea avocatilor lui Radu Mazăre cu privire la procedura de extradare. Potrivit avocaţilor, fostul edil ar putea ajunge din nou in Madagascar întrucât extradarea acestuia a fost facuta ilegal mai ales pentru ca Radu Mazăre nu a stat în faţa unui judecător aşa cum spune procedura.

Documentul a sosit noaptea în Romania, iar Radu Mazare a aflat de el cand a fost dus ăn fața judecătorilor de la ÎCCJ, unde s-a judecat contestatia la condamnarea pe care o execută potrivit România TV.

„Ce spune ministrul Justiţiei din Madagascar … orice cerere de extrădare trebuie să facă obiectul unei audieri publice contradictorii in fata unei instante teritoriale competente, adică în Madagascar, cu drept de recurs si orice document trebuie semnat de ministrul Justitiei şi nu avem astfel de documente la dosar”, susţine avocatul Mihai Drăgan, apărătorul fostului edil al Constanţei.

În fața completului, Mazăre a răbufnit.

„Am fost adus din Madagascar înainte de alegeri, ca să fiu prezentat ca un trofeu. Am făcut greșeli, am fost mândru, m-am fălit dar am vrut să fac lucruri bune și cu credință că îi ajut pe cei mai mulți”, le-a spus Radu Mazăre judecătorilor, potrivit România TV.

Completul de 3 judecatori de la Curtea Supremă urmeaza sa decidă soarta lui Mazăre. Autoritatile din Madagascar au cerut extradarea lui.

 

Citeşte şi Afaceristul Dragoş Săvulescu a fost arestat în Italia. El are de ispăşit în România o pedeapsă cu închisoarea

Dacă decizia nu îi va fi favorabilă, Radu Mazăre și-ar putea găsi salvarea doar la CEDO.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv, în februarie 2019, la nouă ani şi nouă luni de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova. În același dosar au fost condamnați și Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea şi Dragoş Săvulescu.