Radu Mazăre este de acord ca zilele de 2 şi 3 mai să fie declarate libere

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a declarat de acord cu iniţiativa asociaţiior din turism ca zilele de 2 şi 3 mai să fie libere, pentru a se beneficia de o minivacanţă de 1 Mai şi de Paşte, între 1 şi 6 mai.

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 13:52
Radu Mazăre este de acord ca zilele de 2 şi 3 mai să fie declarate libere

Hotelierii de pe litoral au anunţat, vineri, că au pregătit pachete speciale pentru minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte, reprezenaţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării cerând premierului Victor Ponta ca zilele de 2 şi 3 mai să fie declarate libere.

Primarul Radu Mazăre a declarat, luni, că a vorbit cu vicepremierului Liviu Dragnea despre acest subiect şi i-a solicitat să-i transmită premierului Victor Ponta că ar fi bine să se întâmple acest lucru.

„Am vorbit cu domnul Dragnea, i-am spus să-i transmită domnului Ponta că ar fi nimerit să fie legat 1 Mai cu Paştele. Toată lumea care este implicată în turism aşteaptă această decizie. O să mai dau un telefon să văd dacă s-au hotărât astăzi că urmau să discute, sper”, a spus Radu Mazăre la finalul şedinţei Consiliului Local.

Întrebat ce va face de 1 Mai, primarul a spus că atunci va filma videoclipul imnului staţiunii Mamaia.

„Pentru 1 Mai sunt foarte multe surprize, non-stop va fi o distracţie. Eu de 1 Mai filmez clipul cu cei care vor veni aici”, a menţionat Mazăre.

Reprezenaţii Asociaţiei Litoral – Delta Dunării i-au cerut săptămâna trecută premierului Victor Ponta ca zilele de 2 şi 3 mai să fie declarate libere.

„Aşa cum spune tradiţia, Litoralul Românesc este destinaţia vedetă pentru petrecerea minivacanţei de 1 Mai, care, printr-o conjunctură fericită, se va sărbători în aceeaşi săptămână cu sărbătorile pascale. ANAT şi Asociaţia Litoral – Delta Dunării au solicitat Guvernului Romaniei şi premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai – Ziua Tineretului, şi 3 mai să fie acordate ca şi zile naţionale libere, cu posibilitatea de recuperare în 2013, pentru a stimula circulaţia turistică spre staţiunile turistice din România şi către litoralul românesc, ceea ce ne va permite să dăm un start excelent sezonului 2013”, a transmis preşedinte Asociaţiei Litoral, Corina Martin.

Patronatele hoteliere şi agenţiile de turism au pregătit deja pachete speciale, specifice fiecărui eveniment, dar şi pachete comune, care să includă întreaga perioadă 30 aprilie – 7 mai. Preţurile vor porni de la 60 de lei de persoană/ noapte la hotelurile de 3 stele, de la 100 de lei de persoană/ noapte la hotelurile de 4 stele şi de la 229 de lei de persoană/ noapte la hotelurile de 5 stele, în funcţie de serviciile pe care le oferă fiecare unitate de cazare.