Radu Mazăre face pagină de Facebook pentru plângerile constănţenilor

Primarul Constanţei a anunţat, în tradiţionala scrisoare pentru constănţeni, că în 2015 plângerile acestora vor fi înregistrate şi pe pagina de Facebook. 

RomaniaTV.net
18 ian. 2015, 10:37
Radu Mazăre face pagină de Facebook pentru plângerile constănţenilor

Păstrând tradiţia anilor anteriori, primarul Radu Mazăre a ţinut să le trimită, şi la finele lui 2014, o scrisoare tuturor constănţenilor. Edilul enumeră atât reuşitele, cât şi eşecurile din 2014.

„Din păcate, la fel ca în viaţă, sunt în existenţa oraşului nostru câteva probleme care nu au putut fi rezolvate încă şi pentru care sunt mâhnit, dar vă promit că anul viitor le dau de cap”, îşi începe Mazăre epistola către constănţeni. „Programul de asfaltare a fost întrerupt din motive independente de voinţa primăriei şi nu a existat timpul necesar pentru a finaliza o nouă licitaţie. În ceea ce priveşte acţiunile suplimentare pe care municipalitatea le dorea de la Portul Constanţa, nu numai că nu le-am obţinut, dar le-am pierdut şi pe cele pe care le aveam. Odată cu cele 20 la sută din acţiunile deţinute la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa din 2008, cu toţii am pierdut şi banii aferenţi, aproximativ 2,5 milioane de euro anual. Am pierdut acţiunile şi banii ca urmare a demersului întreprins de un senator PDL – PNL, care a solicitat la Curtea Constituţională anularea legii prin care deţineam respectivele acţiuni. Nici proiectele pentru locuinţele sociale şi şoseaua de coastă nu le-am putut demarat întrucât, deşi am avut finanţarea, nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţiile de con-struire, probabil de teama unor eventuale anchete”, explică primarul Constanţei nerealizările din 2014.

Speranţe că în 2015 va fi mai bine

Radu Mazăre susţine, în scrisoarea pe care le-a trimis-o constănţenilor în 2015, că există însă şi lucruri care s-au realizat şi sunt speranţe că în 2015 va fi mai bine. „În 2014, am avut însă şi realizări importate pentru Constanţa: Faleza de la Cazino, Piaţa Ovidiu, cele trei pasarele din Mamaia şi o aripă nouă a Căminului de bătrâni. Avem în lucru şi vom finaliza anul viitor reabilitarea zonei peninsulare, promenada din staţiunea Mamaia, o parcare etajată în zona Cazinoului din Mamaia, Parcul Carol I, Podul IPMC; în plus, suntem în plin proces de plantare a 30.000 de arbori”, adaugă Mazăre.

Primarul asigură că, anul acesta, constănţenii nu vor plăti mai mult la impozite şi că se va debloca asfaltarea şi reabilitarea străzilor şi trotuarelor şi că vor fi reluate licitaţiile pentru Şoseaua de Coastă şi extinderea campusului „Henri Coandă”. 

Pagină Facebook pentru sesizări şi consultări

Mazăre nu încheie până nu aminteşte de noua pagină de Facebook a Primăriei Constanţa, lansată recent, şi unde vor fi organizate consultări pentru a înţelege mai bine nevoile şi dorinţele cetăţenilor. „Programele sociale şi de sprijin ale celor în nevoie vor rămâne neschimbate. Deşi există unele persoane care comentează şi critică, eu cred că bătrânii, copiii şi cei bolnavi sau neajutoraţi trebuie să fie ajutaţi, aşa cum ne îndeamnă Dumnezeu. Dragostea de oameni este cel mai minunat dar. Să nu-l risipim!”, concluzionează primarul Radu Mazăre.

Mai multe detalii pe cugetliber.ro