Radu Mazăre, la Înalta Curte: Eu nu mai sunt în viaţa publică. M-am retras VIDEO

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a declarat luni că se retrage din viaţa publică după trei dosare penale şi aproape 3 luni de arest.

11 ian. 2016, 17:50
Radu Mazăre, la Înalta Curte: Eu nu mai sunt în viaţa publică. M-am retras VIDEO

Mazăre susţine că s-a retras din viaţa publică şi nu se mai atinge de politică.

„Repet, sunt alţi politicieni, alţi jucători în lumea publică, eu nu mai sunt, m-am retras. E mult mai bine în afară!”, a precizat Radu Mazăre la ieşirea de la instanţa supremă.

Declaraţia a fost făcută chiar la Înalta Curte, acolo unde se judecă dosarul în care este acuzat că a luat o şpagă de 8 milioane de euro. Banii ar fi fost daţi pentru a atribui un contract de salubrizare în Constanţa unei firme apropiate.

În plus, şi Elan Schwartzenberg ar fi cotizat cu aproape 2 milioane de euro pentru a obţine aprobarea de a ridica un mall în oraşul păstorit de Mazăre.

Fostul primar al Constanţei mai este judecat în alte două dosare, unul privind retrocedări ilegale şi un altul de abuz în serviciu.

Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a desfășurat un nou termen al procesului în care este judecat alături de deputatul Eduard Martin pentru fapte de corupție.

În cadrul procesului, care s-a desfășurat cu ușile închise, Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor să-i fie revocată măsura controlului judiciar.

Citeşte şi: Radu Mazăre, la ICCJ. Fostul primar vrea să scape de controlul judiciar