Radu Mazăre, o nouă încercare de a scăpa de puşcărie. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti

Publicat: Luni, 02 Decembrie 2019 11:44 // Actualizat: Luni, 02 Decembrie 2019 16:16 // Sursa: romaniatv.net

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, cere la Curtea de Apel Bucureşti redeschiderea dosarului în care a fost judecat şi condamnat în lipsă în legătură cu retrocedări de terenuri în Constanţa. 

Foto: info-general.net

UPDATE: Radu Mazăre acuză înţelegeri secrete cu poliţia, pentru aducerea sa în ţară. Fostul primar a declarat în faţa judecătorilor că a fost ridicat şi livrat la gura avionului ca un pachet, fără să se urmeze procedura legală a extrădării. Edilul cere să fie eliberat imediat din puşcărie.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în februarie, la 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. În acelaşi dosar, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare.

În acest dosar, iniţial, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit o pedeapsă de patru ani cu executare pe numele lui Mazăre pentru abuz în serviciu.

La momentul condamnări definitive Mazăre se afla în Madagascar dar ulterior a fost extrădat în regim de urgenţă.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Obiectul acţiunii introduse de Mazăre la CAB este “redeschiderea procesului penal (la judecarea în lipsă) (art.466 NCPP)”.

Articolul în baza căruia Mazăre cere redeschiderea acestui proces soluţionat definitiv de instanţa supremă prevede că o persoană care a fost judecată şi condamnată în lipsă poate cere la instanţă redeschiderea cazului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Curtea de Apel Bucureşti Radu Mazăre
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H