Radu Mazăre: TRAIAN BĂSESCU are o strategie a lui de campanie ca să-şi scoată IUBITA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmat, marţi, că nu ştie ce ar trebui să facă Victor Ponta dacă se dovedeşte că a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001, menţionând că deocamdată este vorba de o petardă trasă de preşedintele Traian Băsescu, transmite Agerpres.

14 oct. 2014, 11:06
Radu Mazăre: TRAIAN BĂSESCU are o strategie a lui de campanie ca să-şi scoată IUBITA

Mazăre a declarat că după acuzaţiile pe care şeful statului le-a făcut la adresa premierului, i-a plăcut răspunsul lui Victor Ponta că se va ruga pentru Traian Băsescu.

„Mie mi-a plăcut răspunsul lui Ponta când a zis că se duce şi se va ruga pentru Băsescu că e tulburat. Şi e tulburat. (…) Dacă se dovedeşte…, nu ştiu ce ar trebui, deocamdată este o petardă trasă de Băsescu. Hai să vedem că lucrurile stau aşa, după care o să-mi exprim un punct de vedere. Deocamdată, nu mi-e clară treaba„, a spus liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, instituţie unde se prezintă săptămânal într-un dosar penal în care edilul se află sub control judiciar.

Elena Udrea cere demisia lui Victor Ponta şi retragerea acestuia şi a lui Meleşcanu din cursa prezidenţială

Acesta a spus că ştie însă, potrivit unui registru pe care l-a avut în urmă cu 20 de ani, că Băsescu Traian a fost informator al Securităţii. „Eu nu ştiu cum este cu Victor Ponta. Eu ştiu …, şi am văzut eu cu ochii mei, acum 20 de ani am avut în mână şi am publicat în ziarul Telegraf registrul cu membrii de partid informatori ai Securităţii şi acolo era Băsescu Traian – sursă. Erau gazde, rezidenţi şi surse. Registrul l-am avut în original, a dispărut între timp. Ce spune Băsescu despre Ponta … nu am de unde să ştiu„, a precizat primarul Constanţei.

Radu Mazăre a afirmat că „la câte minciuni” a spus Băsescu până acum, în prezent acesta nu mai are credibilitate.

Primarul Constanţei a susţinut, totodată, că Traian Băsescu are o strategie proprie de campanie pentru prezidenţiale, cu scopul de a „o scoate în faţă” pe candidata Elena Udrea. „El are o strategie a lui de campanie în care vrea să-l atace pe Meleşcanu, poate să-l lucreze pe Iohannis, să-l atace pe Ponta, ca să-şi scoată iubita. Am văzut acum că jumătate din politicieni sunt de acord cu ce am spus eu acum jumătate de an, că iubeşte şi omul face orice pentru asta”, a afirmat Mazăre.

Conducerea SIE ar putea fi chemată în Parlament pentru a da explicaţii după declaraţiile lui Băsescu

El a mai spus că nu ştie dacă îl poate judeca pe Victor Ponta pentru ceea ce a făcut în urmă cu peste 10 ani. „Nu ştiu dacă pot să-l judec pentru ce a făcut acum 14 sau 16 ani, numai procurorii anchetează ce ai făcut acum 12 sau 14 ani. (…) Cred că a trecut suficient de mult timp, omul a demonstrat ce poate să facă , din punctul meu de vedere 80% a făcut lucrurile bine ca şi premier”, a mai spus Radu Mazăre.