Radu Mazăre, obligat să plătească despăgubiri de 10.000 de lei revoluţionarului „MILOG”

Radu Mazăre trebuie să plătească despăgubiri pentru că a jignit un bărbat. Fostul primar este obligat de instanţă la plata a 10.000 de lei după ce i s-a adresat unui revoluţionar cu apelativul "milogule".

21 sept. 2015, 11:45
Radu Mazăre, obligat să plătească despăgubiri de 10.000 de lei revoluţionarului „MILOG”

Radu Mazăre a pierdut procesul intentat de revoluţionarul Stere Beca, după ce fostul primar din Constanţa l-ar fi făcut „milog”, în timpul inaugurării unor locuinţe sociale, potrivit ziuaconstanta.ro. Astfel, fostul edil-şef a fost obligat să-i achite lui Stere Beca suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale. Decizia este definitivă.

Prin folosirea termenului de «milog» în public, în prezenţa a mii de oameni, astfel cum a recunoscut şi pârâtul (n.r. Radu Mazăre) că s-a desfăşurat evenimentul, şi în prezenţa reprezentanţilor presei, care au relatat incidentul, s-a cauzat reclamantului (n.r. Stere Beca) o atingere adusă onoarei, reputaţiei şi demnităţii„, potrivit Judecătoriei Constanţa.

În luna august 2013, revoluţionarul Stere Beca a fost făcut „milog” de către Radu Mazăre, pe timpul vizitei premierului Victor Ponta care participa la inaugurarea unor locuinţe sociale în Constanţa. Intervenţia lui Radu Mazăre a avut loc în contextul în care Stere Beca, alături de alţi revoluţionari, i-a cerut premierului mai multe drepturi pentru această categorie, moment în care Beca i-ar fi replicat fostului primar că pentru ei primăria nu alocă nimic. Ulterior, Radu Mazăre a replicat: „Cum adică nu-i nimic? Am 3.000 de oameni care n-au unde să doarmă. (…) Am fost şi eu la Revoluţie (…). Am fost cu puşca la Casa Albă, bă!„, a mai spus Mazăre, după care l-a apostrofat pe Stere Beca cu apelativul „Milogule!„.

CITEŞTE ŞI: ANI: Radu Mazăre, avere nejustificată de aproape UN MILION de euro