ANI: Radu Mazăre, avere nejustificată de aproape UN MILION de euro

Radu Mazăre are conturi nedeclarate în străinătate. ANI a cerut vineri extinderea acţiunii de control cu privire la diferenţa nejustificată de aproape 800.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate pentru fostul primar al Constanţei. 

RomaniaTV.net
11 sept. 2015, 09:25
ANI: Radu Mazăre, avere nejustificată de aproape UN MILION de euro

Radu Mazăre are conturi secrete în Israel. ANI a descoperit că depozite bancare în cuantum de 779.057 Euro nu au fost menționate în declarațiile de avere completate de către Radu Mazăre în perioada 2008 – 2012: Contuirle secrete se află la o unitate bancară de pe teritoriul Israelului, sucursala Netanya.

Conform ANI, această sumă cu caracter nejustificat a fost identificată în același dosar în care Agenția Națională de Integritate a solicitat, la data de 23 iunie 2015, Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă C.A. Constanța, începerea acțiunii de control cu privire la o diferență nejustificată, în cuantum de 137.570 Euro și 143.818 Lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatelor de primar (iunie 2008 – mai 2015) de către Radu Mazăre. 

Radu Mazăre nu renunţă la cluburi: Am BANI CASH. Nu mă plâng, am din ce să trăiesc

Astfel, în urma datelor și a informațiilor transmise de instituțiile competente până în prezent, diferențele cu caracter nejustificat raportate la averea dobândită și veniturile realizate de către Radu Mazăre totalizează 916.627 Euro și 143.818 Lei, susţine ANI într-un comunicat.

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Ca urmare, în 6 aprilie el a fost suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului, iar în 22 mai el şi-a dat demisia din funcţia de primar al Constanţei. De asemenea, el a renunţat la calitatea de membru al PSD. În 8 iunie, prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Radu Mazăre, după ce acesta şi-a prezentat demisia din funcţie.

Mazăre a fost primar al Constanţei din anul 2000, când a candidat ca independent, reuşind să-l învingă în turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Baltă, cu 66% din sufragiile electoratului constănţean. A fost singura dată când Mazăre a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Începând cu 2004, el a câştigat din primul tur toate alegerile pentru Primăria Constanţa, ajungând acum la cel de-al patrulea mandat.