Radu Mazăre, ARESTAT în Madagascar. Anunţul Poliţiei Române UPDATE: Fostul primar se afla cu iubita

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar. Fostul primar al Constanţei este urmărit internaţional şi are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedări ilegale de plajele în Constanţa.

RomaniaTV.net
08 mai 2019, 11:14
Radu Mazăre, ARESTAT în Madagascar. Anunţul Poliţiei Române UPDATE: Fostul primar se afla cu iubita

UPDATE: Documentele extrădării au ajuns la Ministerul Justiţiei. Ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall a declarat miercuri că Interpol a informat Ministerul Justiţiei în legătură cu arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar, iar procedura de extrădare va fi declanşată după ce instanţa confirmă că sunt îndeplinite condiţiile legale.

 

UPDATE: Poliția Română a sesizat Curtea de Apel București, cu privire la arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar, instanța urmând să analizeze dacă sunt întrunite condițiile extrădării.

Ulterior, Curtea va informa Ministerul Justiției, care va cere autorităților din Madagascar extrădarea fostului edil.

Surse judiciare au declarat că, in momentul in care a fost arestat, Radu Mazăre era impreuna cu iubita lui din Constanta, Mihalache Roxana Valentina.

IGPR a anunțat că Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar pentru 6 zile, ca urmare a condamnării la 9 ani de detenție în România.

Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional.

Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat„, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța la 9 ani de închisoare.

În martie, Instanța Supremă a aprobat mandatul de urmărire internațională pe numele fostului edil din Constanța, dând posibilitatea autorităților din Madagascar să-l rețină pe Radu Mazăre.

Radu Mazăre a fugit în Madagascar, o exotica insulă din Oceanul Indian, la finele anului 2017 şi a anunţat că nu se mai întoarce în ţară. Trebuie menţionat şi faptul că între România și Madagascar nu există acord bilateral de cooperare judiciară sau unul de extrădare.


loading...